Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στην εκδήλωση της ΚΝΕ, 21 Αυγούστου, στο Green Theater

47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές τα μέλη της ΚΝΕ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης για την προστασία της ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος με όλους τους τρόπους: Στα μέτωπα των πυρκαγιών, αλλά και στην οργάνωση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης όπως κάλεσε το Κόμμα μας όλο το λαό από την πρώτη στιγμή.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έχει αποτελέσει διαχρονικά, σημείο αναφοράς για την έκφραση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης για το λαό και τη νεολαία.



 

Ήδη σε δεκάδες φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα εκφράζεται με πολύμορφο τρόπο η αλληλεγγύη, εκδηλώνεται η στήριξη στις πρωτοβουλίες των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, με την ανταπόκριση να είναι σημαντική.

Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στις 21 Αυγούστου, στις 20.30, στο «Green Theater» ή αλλιώς Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών Κορινθίας. Και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα στείλει μήνυμα αλληλεγγύης και διεκδίκησης προβάλλοντας όλα τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα για τους πληγέντες.

Η μάχη δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται στην πολύπαθη Εύβοια, στους νομούς της Πελοποννήσου και στις άλλες περιοχές της χώρας, εκεί όπου κάτοικοι μαζί με τους λίγους πυροσβέστες με αυτοθυσία παλεύουν για να σώσουν ό,τι σώζεται. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό τους και απαιτεί από την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να διαθέσει όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα για να τελειώσει επιτέλους η πύρινη κόλαση.

Να υπάρξει πλήρης και άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών με αποζημίωση στο 100% των λαϊκών οικογενειών που έχασαν το σπίτι τους, την περιουσία τους. Να εξασφαλιστεί η στέγαση, η σίτιση και ένδυσή τους για όσο διάστημα χρειαστεί. Να απαλλαγούν από τα χρέη στις τράπεζες, στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες που σπουδάζουν να υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στις οικογένειές τους, αντίστοιχα δυνατότητα αναβολής στράτευσης για νέους που οι οικογένειές τους επλήγησαν όπως και έκτακτη χορήγηση αδειών και βοηθήματος σε νέους στρατευμένους που οι οικογένειές τους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.

Η πραγματική αποκατάσταση και ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών που έχουν πληγεί, δεν εξασφαλίζεται με τα αποσπασματικά κυβερνητικά μέτρα, αλλά με ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ουσιαστική στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων, όπως έχει αποδείξει και η εμπειρία από παρόμοιες καταστροφές.