Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανήλικος έδωσε το χαρτζιλίκι του και αγόρασε νερά στους πυροσβέστες

Το σημείωμα που άφησε
Τεράστια συγκίνηση προκάλεσε η κίνηση ενός μικρού παιδιού, το οποίο διέθεσε το χαρτζιλίκι του για να αγοράσει νερό στους πυροσβέστες. Τα νερά τα παραχώρησε ως δωρεά στο Πυροσβεστικό Σώμα Γρεβενών κατά τις ημέρες που έκαιγαν οι μεγάλες πυρκαγιές.

Την ιστορία που υπάρχει πίσω από την πράξη του μικρού παιδιού, εξιστορεί στο grtimes ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανδρεόπουλος. 

«Η αλήθεια είναι πως όταν έγινε έκκληση προς τον κόσμο να βοηθήσει καθώς αντιμετωπίζαμε έλλειψη νερού, η ευαισθητοποίηση των απλών πολιτών ήταν κάτι παραπάνω συγκινητική. Η κίνηση δε, του μικρού Γιωργάκη προκάλεσε ένα ευχάριστο σοκ στους συναδέλφους από τα Γρεβενά, αλλά και σε εμάς φυσικά που το μάθαμε γι’ αυτήν πολύ γρήγορα» τόνισε αρχικά στο GRTimes ο κ. Ανδρεόπουλος.

Να σημειωθεί ότι το φορτίο των 500 νερών που παραδόθηκε στο Σώμα των Γρεβενών, συνοδευόταν και από ένα σημείωμα του ανήλικου δωρητή στο οποίο έγραψε χαρακτηριστικά: «Με λένε Γιωργάκη και προσφέρω το δικό μου χαρτζιλίκι. 500 νερά για τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής για να έχουν νερό αυτές τις δύσκολες μέρες».

Η οικογένεια που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της
Ποιος είναι όμως ο μικρός Γιωργάκης; Ο πρόεδρος της ΕΥΠΣΔ, αναφέρει ότι «προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει. Ο μικρός προμηθεύτηκε τα νερά από κατάστημα και η οικογένεια ζήτησε από τον καταστηματάρχη να μη αναφέρει κανένα προσωπικό τους στοιχείο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει και την ανιδιοτέλεια της πράξης τους. Και κράτησε την υπόσχεσή του. Ενώ το Σώμα Γρεβενών, αλλά και εμείς ως Ένωση μαζέψαμε δώρα για να τα δώσουμε στον Γιωργάκη δεν γνωρίζουμε τα στοιχεία της οικογένειας για να του τα πάμε» αναφέρει.

Και προσθέτει πως «σε κάποια ανύποπτη στιγμή, θα επιχειρήσουμε να παραδώσουμε τα δώρα στον μικρό Γιωργάκη μεταβαίνοντας στο κατάστημα που τα μετέφερε στα Γρεβενά. Εάν μπορέσουμε τότε να μάθουμε ποιος είναι τότε θα τα παραδώσουμε δια ζώσης. Αλλιώς θα τα δώσουμε στον καταστηματάρχη που μας έφερε τα νερά να του τα παραδώσει. Είναι ο μόνος που γνωρίζει τα στοιχεία».