Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου, σήμερα 16.8.2021, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε τα εξής:
Η απαγόρευση μετακίνησης, διέλευσης και παραμονής σε εθνικούς δρυμούς , περιοχές Natura, δάση και άλση με ΠΝΠ μέχρι τις 20 Αυγούστου υπαγορεύτηκε εξαιτίας της πρωτοφανούς περιβαλλοντικής καταστροφής που αφάνισε πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα δασών και καλλιεργειών τις τελευταίες δύο εβδομάδες.



 

Η ενδεχόμενη παράτασή της όμως πέραν της 20ης Αυγούστου φρονούμε ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ότι θα λύσει.
Όπως όλοι γνωρίζουμε οι πεζοπόροι, ορειβάτες και αναρριχητές προστατεύουν τα δάση και τα βουνά μας και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ειδοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για την έναρξη πυρκαγιάς σε δάση ή έχουν ενημερώσει τις αρχές για κάποια άλλη παρανομία, είναι δηλ. πολύτιμοι αρωγοί και σύμμαχοι της πολιτείας για την προστασία των δασών.
Πέραν των άλλων οι βροχές των τελευταίων ημερών και η πτώση της θερμοκρασίας σε μεγάλος μέρος της ελληνικής επικράτειας καθιστούν ενδεχόμενη παράταση των περιοριστικών μέτρων καταχρηστική και περιττή.
Από όλα τα ανωτέρω προκύπτει ότι δεν νοείται πέραν της 20ης Αυγούστου εκ νέου απαγόρευση και ζητούμε από την πολιτεία άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης.

eoskorinthou