Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παυλάκης: Μόνο ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα σταματήσει την μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα

Για την αύξηση των κρουσμάτων όσο και για τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων, με αφορμή τα κορωνοπάρτυ που γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, τα οποία είναι εστίες υπερμετάδοσης: «Θα τα βρούμε μπροστά μας. 

Ο κ. Παυλάκης είπε πως «η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός. Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Σταματάει μόνο με lockdown, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα στην κοινότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα.» Διευκρίνισε, δε, πως ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού «μαχαίρι».

Παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα, σημείωσε ο κ. Παυλάκης αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη.

«Η Δέλτα δεν αστειεύεται. Είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και δυστυχώς προσβάλλει και παιδιά», επεσήμανε..

Τέλος, είπε ότι «πρέπει, πράγματι, να ανησυχούμε πολύ. Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21%.»

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν. Χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα.»

newsbeast.gr