Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ: Προγράμματα για 100.000 θέσεις εργασίας

Σειρά προγραμμάτων που αφορούν συνολικά 100.000 θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε μιλώντας στο OPEN ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, σημειώνοντας παράλληλα πως αυτά θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται άμεσα.

Ειδικότερα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ έκανε γνωστό ότι τα προγράμματα θα είναι οριζόντια κάτι που σημαίνει πως οι θέσεις θα αφορούν όλους τους κλάδους της οικονομίας και θα ξεκινήσουν από τέλος Αυγούστου ή από αρχές Σεπτεμβρίου.




 

Το μεγαλύτερο από τα νέα προγράμματα που σχεδιάζει ο ΟΑΕΔ αφορά 75.000 ανέργους με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ. Όπως ανέφερε ο κ. Πρωτοψάλτης, θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και θα ξεκινήσει να υλοποιείται το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο που θα ενεργοποιηθεί θα είναι ένα πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας το οποίο θα επιδοτήσει ο ΟΑΕΔ κατά 100%, δηλαδή και το μισθό και τις εισφορές των δικαιούχων. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προετοιμασία ανέργων νέων σε εργασιακό περιβάλλον του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, με στόχο τη σταθερή ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι της πράξης είναι 10.000 άνεργοι νέοι, ηλικίας 18-29 ετών, εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της περιφέρειας Αττικής (6.500 άνεργοι) και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (3.500 άνεργοι).Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης.

“Ο ΟΑΕΔ έχει προτεραιότητα τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Στόχος μας είναι να βρούμε δουλειά στους ανέργους”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοψάλτης καταλήγοντας.