Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Ελληνική κοινωνία στις δύσκολες στιγμές δηλώνει πάντα παρούσα και προχωρά ενωμένη

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού και η αναποτελεσματική αντιμετώπισή τους από την κυβέρνηση οδήγησαν σε μια μεγάλη οικολογική καταστροφή τη βόρεια Αττική, τη βόρεια Εύβοια, την Ηλεία, την Αρκαδία και προκάλεσαν την οικονομική και κοινωνική διάλυση στις ζωές χιλιάδων κατοίκων τους. 

Την απουσία του κράτους αντικατέστησε ένα ισχυρό κύμα αλληλεγγύης, που εκφράστηκε από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας, με την ομάδα του Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης, στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υλικού για τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, η οποία οργανώθηκε από την «Αλληλεγγύη για Όλους» και τα Εργατικά Κέντρα Κορίνθου, Λουτρακίου, Κιάτου, συμμετέχοντας, στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία και αποστάλθηκαν ήδη.

Αυτή η αθρόα συμμετοχή όλων των ανθρώπων κάθε ηλικίας δεν μάς εξέπληξε στο ελάχιστο. Ξέρουμε καλά –το είδαμε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης- ότι η ελληνική κοινωνία στις δύσκολες στιγμές δηλώνει πάντα παρούσα και προχωρά ενωμένη, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω.

Γι αυτό, τώρα που η προσπάθεια ολοκληρώθηκε, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλες και όλους για τη συμβολή τους. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως θα το ξεπεράσουμε κι αυτό.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας