Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο

Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η πρόσκληση που αφορά στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, που συνδέει τα εν λόγω αστικά κέντρα της Περιφέρειας με το διευρωπαϊκό δίκτυο.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 12.000.000 ευρώ, ενώ δυνητικός δικαιούχος είναι ο ΟΣΕ (Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας) Α.Ε.



 

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων -μόνον ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, στη διαδικτυακή διεύθυνση http://logon.ops.gr/– λήγει στις 23 Δεκεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις αναβάθμισης επί της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Κόρινθος – Αργος, καθώς και του κλάδου Αργους – Ναυπλίου, οι οποίες στοχεύουν στα εξής:

Αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της γραμμής μέσω της χρήσης σύγχρονων ελαστικών υποθεμάτων και σκύρων γραμμής ανώτερης ποιότητας.

Αναβάθμιση της αξιοπιστίας της γραμμής από πλευράς ταχύτητας κυκλοφορίας και άνεσης επιβατών, μέσω της εκτέλεσης σιδηροδρομικών εργασιών επί της γραμμής.

Αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας κυκλοφορίας μέσω της εγκατάστασης συστήματος σηματοτεχνικής εξασφάλισης επιπέδου Sil-4, στους Σταθμούς Κορίνθου και Αργους με το οποίο ελέγχονται αυτόματα οι διαδρομές και γίνονται απομακρυσμένοι χειρισμοί.

Αναβάθμιση της αξιοπιστίας της κυκλοφορίας των συρμών με την εγκατάσταση 42 νέων αυτόματων συστημάτων ισόπεδων διαβάσεων (ΑΣΙΔ) που θα αποτελούνται από υλικά τεχνολογίας Sil-4. Η λειτουργία όλων των συστημάτων θα εποπτεύεται από κέντρο ελέγχου στον Σ.Σ. Κορίνθου και η μεταφορά δεδομένων θα γίνεται μέσω οπτικής ίνας.

Αναβάθμιση της ασφάλειας προσωπικού που κινείται επί των μεταλλικών γεφυρών, με τη τοποθέτηση πεζοδρομίων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πτώσης ατόμων με εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις γέφυρες.

Αναβάθμιση των αποβαθρών και του περιβάλλοντος χώρου των Σταθμών Χιλιομοδίου, Μυκηνών και Αργους, ώστε να είναι συμβατές οι εγκαταστάσεις με τη νομοθεσία περί ατόμων με αναπηρίες.

Αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης των κτηρίων των σταθμών Μυκηνών και Αργους, ώστε να διαμορφωθούν χώροι αμεα εντός των κτηρίων.

Ανακατασκευή του Σ.Σ. Χιλιομοδίου, ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές.