Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλακόπουλος: Lockdown στους μη εμβολιασμένους -VIDEO

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε και στο ενδεχόμενο να χρειαστεί και πάλι lockdown ώστε να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας. Το lockdown είναι πολιτική απόφαση είπε και συνέχισε: Θεωρώ απαραίτητο να γίνει μερικό ή πλήρες στους μη εμβολιασμένους ώστε να σταματήσουν να κολλάνε και να επιβαρύνουν το σύστημα! 

Επίσης δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει εξαιρετικά ανησυχητική την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο μέτωπο του κορονοϊού ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας σύμφωνα με τα οποία έχουν καταγραφεί επτά θάνατοι ανθρώπων ηλικίας 18-39 ετών και 15 επιπλέον διασωληνώσεις της ίδιας ηλικιακής ομάδας. Όλοι τους όπως σημείωσε ήταν ανεμβολίαστοι.

«Μιλάμε για μια επιδημία που αφορά πλέον ανεμβολίαστους. Οι εξαιρέσεις που πάντα υπάρχουν είναι για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας» σχολίασε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και παρομοίασε την κατάσταση σαν: «σαν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ να πέφτει κάθε μέρα στον γκρεμό και να μην μας νοιάζει».

Παράλληλα σημείωσε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι 120% πιο μεταδοτική ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός πως εν μέσω καύσωνα υπάρχουν 320 διασωληνωμένοι κάτι που κάνει δυσοίωνες τις προβλέψεις για το τι μπορεί να συμβεί τον χειμώνα.