Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στη συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Σύνταγμα -VIDEO

Επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 20: 00 το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απομακρύνει.

Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα να ακολουθήσει αστυνομική επέμβαση. Η Αστυνομία απώθησε τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ έχει επιστρατευθεί και η αύρα, το ειδικό όχημα της αστυνομίας, που ρίχνει νερό προκειμένου να διαλύσει τη συγκέντρωση.




Επίσης, σημειώνεται πως έχει κλείσει ο σταθμός του Συντάγματος. Όπως αναφέρεται στον ΣΚΑΙ, κατεβαίνει το πλήθος την Ερμού, φωνάζοντας συνθήματα και ρίχνοντας αντικείμενα, με την πλατεία του Συντάγματος να έχει αδειάσει.

Οι αντιεμβολιαστές πραγματοποιούν από νωρίς το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη . Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν εναντίον του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, των μέτρων της κυβέρνησης και του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι παρευρισκόμενοι με πανό, πλακάτ και συνθήματα εκφράζουν για μία ακόμα φορά την αντίθεσή τους στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και καταφέρονται της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με υβριστικά συνθήματα.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένη, στις 18:30.

Το παρών δίνουν χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι κατά του μέτρου. διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται μπροστά στη Βουλή. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες επεκτείνονται μέχρι την Ομόνοια.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από την Πλατεία Συντάγματος είναι κλειστοί.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον Λευκό Πύργο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιούν αυτή την ώρα διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 200 άτομα έχουν μαζευτεί μέχρι στιγμής μπροστά από τον Λευκό Πύργο ενώ στην συνέχεια ενδέχεται να ακολουθήσει πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί συγκεντρωμένοι κρατάνε ελληνικές σημαίες ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιοι, διοργανωτής είναι ο “Ελληνικός λαός”.
“Δεν θέλουμε καμία υποχρεωτικότητα γι’αυτό αγωνιζόμαστε στο δρόμο” φωνάζουν μεταξύ των συνθημάτων.