Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ψυχογιός: Προχωρήστε επιτέλους με τα αντιπλημμυρικά και τις αποζημιώσεις στο Σχίνο και την ευρύτερη περιοχή

Μετά τη δασική πυρκαγιά της 19ης Μαΐου στα Γεράνεια, που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα και οικισμούς σε Σχίνο, Μαυρολίμνη, Στραβά και Βαμβακιές, ακόμη περιμένουμε να υλοποιηθούν οι βαρύγδουπες εξαγγελίες που έγιναν εδώ και τρείς μήνες. Για μία ακόμα φορά, όπως έγινε στους Αγίους Θεοδώρους και την Κινέττα το 2019, στήθηκε ένας χορός από υποσχέσεις για μεγάλα ποσά και έργα που θα προχωρήσουν και δεν έχει γίνει τίποτα.



Το φθινόπωρο έρχεται χωρίς τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, που είναι άμεσης προτεραιότητας. Υπάρχουν ήδη επιστημονικές μελέτες που καταγραφούν τι θα σημάνει τυχόν πλημμυρικό επεισόδιο στην περιοχή.

Ποιος θα πάρει την  ευθύνη για το τι θα συμβεί αν κωλυσιεργήσουν και άλλο τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα? Ποιος θα ισχυριστεί ότι δεν ήξερε ή ότι δεν είχε προειδοποιηθεί?

Ζητάμε, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή με παρεμβάσεις στη Βουλή και τα συναρμόδια Υπουργεία αλλά και με επισκέψεις στην περιοχή, να ξεκινήσει άμεσα  η υλοποίηση των έργων, καθώς και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες πριν να είναι πολύ αργά.

Δηλώνουμε προς κάθε πλευρά ότι θα συνεχίσουμε σε πλήρη συνεννόηση με τους κατοίκους και τους Συλλόγους τους, να πιέζουμε σε αυτή την κατεύθυνση  αξιοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτουμε εντός κι εκτός Βουλής.