Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συναυλία στο Άργος για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση των: Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Δήμος Άργους – Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ, πραγματοποιήθηκε συναυλία, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στον αύλειο χώρο του Ιστορικού Ενοριακού Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Άργους τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021.



Στη συναυλία συμμετείχαν , ο Βυζαντινός Χορός “Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους”, η παραδοσιακή μικτή χορωδία, η ορχήστρα και χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Άργους καθώς και το τμήμα Προπαιδείας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Αργολίδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Μητροπολίτη Αργολίδος: Μακρυγιάννης ο αγωνιστής της πίστης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης

Ακούστηκαν αποσπάσματα από τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους” του Διονυσίου Σολωμού σε μελοποίηση Γιάννη Μαρκόπουλου, έργα ποιητών μας (Ανδρέας Κάλβος, Κώστας Βάρναλης κ.α.) καθώς επίσης παραδοσιακά τραγούδια και εκκλησιαστικοί ύμνοι ενώ για πρώτη φορά ακούστηκε μελοποιημένο το “Τραγούδι του στρατηγού Τσώκρη”, με το κείμενο που διασώζει ο αείμνηστος Ιωάννης Ερν. Ζεγκίνης στο έργο του “Το Άργος διά μέσου των αιώνων” (Αθήναι 1996).

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ