Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Γ. Ψυχογιού για την αναστολή εργασίας υγειονομικών στο νοσοκομείο Κορίνθου

Από 1η Σεπτεμβρίου 61 εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, αναγκασμένοι να επιστρέψουν και τον προκαταβαλλόμενο μισθό του Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση, παρά το τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε  όλες τις δημόσιες δομές, κινείται αυταρχικά με κοινωνική αναλγησία και υπονόμευση της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ, που μόνο του μαζί με το προσωπικό του, σήκωσε το βάρος του Covid-19 χωρίς να γίνει ούτε μια μόνιμη πρόσληψη. Αναζητά εξιλαστήρια θύματα για την αδυναμία της να ελέγξει την πανδημία, αλλά και την αποτυχία της εμβολιαστικής εκστρατείας, που παρά και την δική μας ξεκάθαρη στήριξη, έχει φέρει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης κάτω από την Ουγγαρία του ακροδεξιού Όρμπαν και βέβαια, τον κ. Πλεύρη Υπουργό Υγείας! 

Η εμμονή λοιπόν στην εφαρμογή της ρύθμισης οδηγεί στην εξαθλίωση αυτών που χειροκροτούσε υποκριτικά η κυβέρνηση με την στέρηση μισθού, την απόλυση συμβασιούχων και την αντικατάσταση τους μέσω πελατειακών  μηχανισμών και την είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στο ΕΣΥ με πρόσχημα την κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό.

Η αναστολή εφαρμογής του Νόμου είναι η μόνη λύση, καθώς  και η έναρξη ενός σοβαρού  διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις πολιτικές  δυνάμεις, με στόχο τον καθολικό και εκούσιο εμβολιασμό του προσωπικού  στις δομές υγείας, την ασφαλή φροντίδα των νοσηλευομένων ασθενών και την προετοιμασία  του ΕΣΥ για τις ανάγκες  της νέας φάσης της πανδημίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε και θα κάνουμε παρεμβάσεις τόσο στη  Βουλή όσο και στο Νοσοκομείο Κορίνθου τις αμέσως επόμενες μέρες,  για την αναστολή εφαρμογής αυτής της τιμωρητικής και δυσανάλογης διάταξης, που εκτός των άλλων  επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβερνητικής αποτυχίας στους εργαζόμενους.

Θα συνεχίσουμε όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα  να είμαστε δίπλα στους υγειονομικούς και να ζητάμε   την ενίσχυση των δομών Υγείας του  Νομού, και των εργαζόμενών σε αυτές, των εμβολιαστικών κέντρων, και της θωράκισης της τοπικής κοινωνίας.