Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεβασμός για τη Ζωή των Άλλων

(Θυμάστε την εικόνα; σύντομα χειρότερα)

Ο Δράκος της Ιταλίας μίλησε. Υποχρεωτικότητα για όλους. Γιατί πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως είναι ευθύνη για τον καθένα μας να σέβεται τη ζωή του άλλου. Πείτε μου τώρα, αν σας έχει μείνει ένα ίχνος λογικής, όταν ακούτε αυτά τα λόγια αλήθεια πιστεύετε πως τα πιστεύει? Σε ένα κόσμο που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ. Σε ένα κόσμο που έχει ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ, τι εννοεί το θηρίο? 

Ξύπνησαν τα τέρατα, ανάμεσα στις στάχτες του πολέμου με τα χιλιάδες πτώματα κάτω από τα ερείπια, ανάμεσα σε εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν από πείνα, από καταναγκαστική εργασία, από αρρώστιες με τα σάπια τρόφιμα, τις μολυσμένες πόλεις, τα βρώμικα νερά, ανάμεσα σε ένα κόσμο που αδιαφορεί για τον τύπο που σκαλίζει τα σκουπίδια για να φάει, για το κοριτσάκι που σέρνεται τίγκα στη πρέζα, για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, για τα εγκλήματα ενάντια στις γυναίκες, που φτιάχνει συζητήσεις για να κατανοήσει τις πράξεις ενός εγκληματία, ενός παιδεραστή, που αδιαφορεί ποιος διώκεται, ποιος βασανίζεται, ποιος εκτελείται, ξύπνησαν και θέλουν να εκπαιδεύσουν αυτόν τον σάπιο κόσμο, να σκεφθεί ”και τους άλλους”

Άνθρωποι που συνήθισαν, γιατί αυτά τα τέρατα τους εκπαίδευσαν να είναι έτσι, να βιώνουν την εγκληματικότητα, τη διαστροφή, τη πορνεία, τα ναρκωτικά, τους βιασμούς, τα εγκλήματα πολέμου, τις χώρες που ισοπεδώνονται από τους πολέμους, τις χώρες που εκατομμύρια άνθρωποι σβήνουν από λιμό, σαν μια άλλη κανονικότητα, αυτοί οι άνθρωποι ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ. Κι εσύ πιστεύεις ότι το πιστεύουν…

Σε ένα κόσμο δούλων, που ένα ελάχιστο ποσοστό αδίστακτων συμμοριών γλεντάει τη ζωούλα εις βάρος δισεκατομυρίων ψυχών που τις χειρίζεται όπως γουστάρει, σε ένα ανύπαρκτο πολιτισμό, που διψάει για χρήμα και αίμα, όπου τα ανθρωπάκια στη μικρή ατομική τους φωλίτσα, προχωράνε με μόνη εστίαση της προσοχής τη κοιλιά τους, τα γεννητικά τους όργανα, και τη ξάπλα τους, με το σπιτάκι, τη δουλίτσα, το αυτοκινητάκι, το γκομενάκι, ΤΗ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ένα κόσμο όπου κυβερνάει η αναξιοκρατία, η μίζα, ο φατριασμός, ο θάνατος σου η ζωή μου, μας λένε πως η ελευθερία μας περιορίζεται γιατί βλάπτει την ελευθερία των άλλων και πρέπει να το καταλάβουμε.

Καλά, αν το άκουγα αυτό από τον Φραγκίσκο της Ασίζης μπορεί και να έμπαινα σε σκέψεις.. αλλά από το Δράκο και κάθε δράκο αν το ακούς, αλήθεια το πιστεύεις? Μπορείς να είσαι εκεί και να ακούς τι ξερνάει, χωρίς να είσαι σίγουρος ότι σε έχει γραμμένο στ’@ρχίδια του (αν έχει) κανονικά? Δηλαδή θα έρθεις αύριο και θα μου παπαγαλίσεις τα επιχειρήματα του, και θα τολμήσεις να παρουσιάσεις το λόγο του σαν σημείο αναφοράς? Θα φτάσεις στο σημείο, αύριο τότε που θα ανάβουν πάλι τις φωτιές και θα καίνε ανθρώπους, να κοιτάς και να χειροκροτάς. Τόσο πολύ έχεις αποκτηνωθεί, αποβλακωθεί? Έχουν γίνει σημείο αναφοράς σου εκείνοι που έφτιαξαν ένα κόσμο γεμάτο από εγκληματίες, παιδεραστές, κτηνοβάτες, βασανιστές, εκτελεστές, πρεζέμπορους, νταβατζήδες που ”κλείνουν το μάτι” στις βρωμοδουλειές και εισπράττουν μερίδιο?

Πριν βιαστείς να με καταδικάσεις, να σου πω πως είμαι μαζί σου και σε νοιώθω, γιατί φοβάμαι, φοβάμαι κι εγώ μην αρρωστήσω, νοιώθω πόνο που βλέπω τους ανθρώπους να βασανίζονται μέσα στα νοσοκομεία, έχω δικούς μου που αρρώστησαν, που υπόφεραν, έχω μεγάλο σεβασμό για την επιστήμη, για τον άνθρωπο, για τα βάσανα που υπομένουμε καθημερινά, δεν έχω σχέση με λέξεις που σου έβαλαν έντεχνα στο στόμα οι χειραγωγοί της συνείδησης σου, ΑΡΝΗΤΗΣ και τέτοιες παπαριές, δεν θέλω το κακό σου, δεν χαίρομαι με αυτό που όλοι υπομένουμε, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΓΑΜΩΤΟ? Είναι δυνατόν να πιστεύεις πως όλο το κακό ξέσπασε επάνω μας από τη φύση και τώρα ΟΙ ΤΥΡΑΝΝΟΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ?

Προσπάθησε να συνδέσεις τα κομμάτια που λείπουν και το βλέπεις. Μείνε έξω από εκείνους που έχουν απωλέσει εντελώς την ικανότητα να σκέπτονται, κι εκείνους που (οι περισσότεροι είναι βαλτοί από το σύστημα) λένε ανοησίες για να γελοιοποιηθεί η ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, και δες, είμαστε στο πιο βαθύ σκοτάδι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, κι ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να κάνουμε κάτι για να αποδείξουμε πως δεν είμαστε σφαχτά. Κι αν δεν μπορείς να το κάνεις μην γεμίζεις με το μίσος εξ αιτίας εκείνων που μόνο μίσος γουστάρουν να σπέρνουν, μην απομακρυνθείς από τον συνάνθρωπο εξ αιτίας εκείνων που μόνο την απομόνωση σου ζητούν, μην υποκύψεις ταπεινωμένος, εξ αιτίας εκείνων που η τελική τους επιθυμία είναι η απόλυτη ταπείνωση και υποδούλωση του ανθρώπινου είδους.

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ για τον συνάνθρωπο έχει πεθάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό, Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι μια λέξη και σε πράξη δεν υπάρχει πουθενά, κι αν ακόμα μιλάμε είναι γιατί ελέγχουν αν τα λόγια έχουν αντίκτυπο, αν χαλάνε τα σχέδια, αν συμβεί, κανέναν δεν θα ακούσεις πια να μιλάει έτσι, γιατί σ΄αυτό το οργουελικό δυστοπικό μέλλον, το έχεις ακούσει κάπου, δεν μπορεί, κάποιος θα στο έχει σφυρίξει, το μεγαλύτερο έγκλημα θα είναι ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΚΕΨΗΣ. Στην μελλοντική κοινωνία που σχηματίζεται με γοργούς ρυθμούς, ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ. Και όχι μόνο να συμφωνείς αλλά να είσια Ο ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ για να δείχνεις με το δάχτυλο , χωρίς ενοχές, οποιονδήποτε τολμάει ακόμα να σκέφτεται.

Στην πατρίδα μας, που ξεπουλήθηκε, που βιώνουμε τα μνημόνια καταστροφής, τη φτωχοποίηση, τις αυτοκτονίες, την έξαρση των αυτοκτονιών, την παράδοση των πόλεων σε εγκληματίες, σε μια πατρίδα που τη τύχη των ανθρώπων ορίζουν τράπεζες, πολυεθνικές και μαφιόζικου τύπου συμμορίες, που δεν νοιάστηκε ΚΑΝΕΙΣ για τους νεόπτωχους, τους άνεργους, τους άρρωστους τους πεταμένους στα ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, τους ηλικιωμένους που ψάχνανε τα σάπια στη λαική, τα παιδιά που λιποθυμούσαν από τη πείνα, την όλο και αυξανόμενη ενδοοικογενειακή βία, την κακοποίηση των παιδιών, την απόγνωση των γονιών, τους χιλιάδες ανέργους και την ανεξέλεγκτη και ασύστολη εισροή χιλιάδων αλλοδαπών που αύριο θα κληθούν μαζί με τα κοπάδια των ντόπιων σε μια πρωτοφανή εξαθλίωση να ανακαλύψουν ποιος θα επιβιώσει, σ΄αυτή ακριβώς τη πατρίδα ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ, οι ανεύθυνοι για κάθε έγκλημα.

Το πιστεύεις αλήθεια? Ακόμα για την αρρώστια που τόσο φοβάσαι, βλέπεις να κάνουν τα σωστά βήματα για να προστατεύσουν τον πληθυσμό με γελοία μέτρα και φωνές από το χαζοκούτι? Σκέψου μόνο σε μια τόσο μεταδοτική νόσο, σε μια τόσο φοβερή αρρώστια, από την αρχή υπήρξαν οι πληθυσμοί που προστατευόντουσαν και οι ”στ’@ρχίδια μας τι θα απογίνουν”, άνθρωποι κλεισμένοι στο σπίτι και τα ΜΜΜ γεμάτα, τα εργοστάσια ο ένας πάνω στον άλλον, οι φαντάροι στοιβαγμένοι στους θαλάμους, οι υπεραγορές γεμάτες κόσμο, οι άνθρωποι που έκαναν τα τεστ, οι νοσηλευτές, με μια λευκή μπλούζα και μια μασκούλα να σου τρυπάνε τη μυτούλα. Είδες πουθενά εκείνους τους τύπους με τις στολές σαν αστροναύτη που σου έδειχναν στις ταινίες? Είδες ανθρώπους να σωριάζονται στο δρόμο φτύνοντας αίμα και σπαράζοντας? Είδες να περνάνε τα ρούχα από ειδικά μηχανήματα που θα σκότωναν την αρρώστια? Είδες να υπάρχει οποιοδήποτε μέτρο προφύλαξης δυο καλοκαίρια, από την αρχή της τουριστικής σεζόν μέχρι το τέλος της?

Το μόνο που σου είπαν είναι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο, αλλά τώρα που υπάρχει η λύση, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΚΑΝΤΟ. Κι όσοι δεν το κάνουν στη πυρά. Θα μπορούσα να σου θυμίσω, τα διατροφικά σκάνδαλα, τη μολυσμένη ατμόσφαιρα, τα μολυσμένα ψάρια, την ασύστολη συνταγογράφηση φαρμάκων, τις εκατοντάδες νέες αρρώστιες που έχουν εμφανιστεί εξ αιτίας της σαπισμένης πραγματικότητας που καταπίνεις, και άλλα πιο φριχτά πράγματα που συμβαίνουν πάνω στα κορμιά δυστυχισμένων, εγκατελειμένων στο έλεος των φονιάδων τους, αλλά δεν θα συνεχίσω. ΒΡΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΣΚΕΨΟΥ. ΠΡΑΞΕ. Οσο ακόμα μπορείς.

fantastikeskatastaseis