Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εγκρίθηκε το έργο στο συνδετήριο δρόμο της Αρχαίας Νεμέας με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών έργων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε τα δικαιολογητικά κατακύρωσης στην δημοπρασία για το προϋπολογισμού 295.000 ευρώ έργο άρσης της επικινδυνότητας λόγω κατολισθήσεων και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στον συνδετήριο δρόμο της Αρχαίας Νεμέας με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”.



 

Ενέκρινε επίσης την διενέργεια δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 602.800 ευρώ έργο συντήρησης του επαρχιακού δικτύου, γέφυρα διώρυγας Λουτρακίου – Περαχώρα – Μπίσια.

Η Επιτροπή, εξ άλλου, προέβη στην ανάδειξη οριστκού μειοδότη για την β΄ φάση του έργου βελτίωσης και συντήρησης του επαρχιακού δρόμου Πούλιθρα – Πελετά – Κουνουπιά – Μαρί, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή προέβη και στην έγκριση ανοιχτού, ηλεκτρονικού, άνω των ορίων, διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για την προμήθεια 5 γεωργικών ελκυστήρων με καταστροφείς, συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ. Ενέκρινε επίσης την διενέργεια της ίδιας διαδικασίας όσον αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου», συνολικού προϋπολογισμού 1.740.000 ευρώ.

Επίσης, η Επιτροπή αποδέχθηκε χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια ποσού 16.977.834,51 ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία θα διατεθεί για α) την ωρίμανση του έργου ανάπλασης του κέντρου της Νεμέας, β) την ωρίμανση του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Μικρά Μαντίνεια – Κιτριές, γ) το ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων αναβάθμισης του διοικητηρίου της Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, δ) την ανάπλαση οδών Λυγουριού και ε) την ανάπλαση της πλατείας Καποδιστρίου στα Φιλιατρά.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε την 3η τροποποίηση στην κατανομή των πιστώσεων του έργου που αφορά στη συντήρηση και ασφάλεια του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την 8η τροποποίηση στην κατανομή των πιστώσεων του έργου συντήρησης και βελτίωσης δρόμων στην Π.Ε. Αρκαδίας καθώς και την 3η τροποποίηση στην κατανομή των πιστώσεων που αφορούν σε δράσεις και ενέργειες για την Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η τελευταία τροποποίηση προβλέπει την ένταξη δύο νέων υποέργων καθαρισμού ποταμών και υδατορεμάτων σε πυρόπληκτες περιοχές α) του Δήμου Γορτυνίας με προϋπολογισμό και πίστωση 70.000 ευρώ και β) του Δήμου Μεγαλόπολης με προϋπολογισμό και πίστωση 50.000 ευρώ.