Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσημα εγκαίνια και Αγιασμός των γραφείων Διοίκησης του Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου(Σ.Ε.Π.) με μια σεμνή τελετή έκανε εγκαίνια και αγιασμό των γραφείων της Διοίκησης στην Κόρινθο.
Τιμώμενα πρόσωπα ήταν ο Λάκωνας Ήρωας της Κύπρου Στρατηγός ε.α Γλεντζές Ηλίας όπου του απονεμήθηκε πλακέτα για την ανιδιοτελή προσφορά του προς την πατρίδα και το Έθνος μας και έγινε επίτιμο μέλος του Σ.Ε.Π. αφού πρώτιστα έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων με τον Πρόεδρο μας
Εφ Τχη κ. Καρυώτη Γεώργιο, ο Στρατηγός των Ειδικών Δυνάμεων της Σερβίας κ. Jelesije Radivojevic και ο Πρόεδρος των Βετεράνων της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών της Σερβίας Συνταγματάρχης κ. Vidoje Kovacevic όπου και τιμήθηκαν με πλακέτα για την αδελφική φιλία και αγάπη τους προς την Ελλάδα, τιμητική πλακέτα τέλος απενεμήθη στον εκπρόσωπο Erwin Schrümpf και την ομάδα
Griechenlandhilfe από την Αυστρία για την στήριξη τους σε υλικά ΜΑΠ προς τον Σ.Ε.Π. όπως και για την αγάπη τους προς την Ελλάδα.



 

Πλακέτα απενεμήθη από τον Πρόεδρο των Βετεράνων της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών της Σερβίας κ. Vidoje Kovacevic στον αντιπρόεδρο του Σ.Ε.Π. κ. Χαρλαύτη Ιωάννη για την συνεχή προσπάθεια και προσφορά του στον συνάνθρωπο και Σύλλογο μας.
Τιμητική πλακέτα από τον κ. Vidoje Kovacevic απενεμήθη και προς τον Σύλλογο αλλά και στον Πρόεδρο μας κ. Καρυώτη Γεώργιο για την προσφορά του προς τον συνάνθρωπο αλλά και για την αδελφική φιλία και αγάπη του προς την Σερβία.

Τον Σύλλογο μας στην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αντιπεριφεριάρχης Ν. Κορινθίας κ. Κόρκα Αθηνά, ο Πρόεδρος του συμβουλίου των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου και Κορινθίας κ. Πιτσάκης Παναγιώτης, ο κ. Παπαφωτίου Απόστολος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κορίνθου και Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ κ. Θέμης Κουτσογκίλας, ο Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α. και Eπίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, Χάλαρης Μιχαήλ, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών ΙΔΑΦΚ Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ κα Ξένια Γεωργιάδου, ο εκπρόσωπος της ΣΜΧ, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κορίνθου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κοζάκων Ελλάδος και Κύπρου “Αγ.Δημήτριος” Συνταγματάρχης κ. Σιώκης Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Ελληνο Αμερικανικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης κ. Καλογερόπουλος Δημήτριος μέλη και φίλοι του Σ.Ε.Π.


Επίσης χαιρετισμό και ευχές απέστειλαν ο Ποιμενάρχης μας Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ Διονύσιος μέσω εκπροσώπου του, ο τέως Υφυπουργός Άμυνας κ. Στεφανής Αλκιβιάδης με επιστολή, και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος μας ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε για τα έργα που έχουν γίνει από την δημιουργία του Συλλόγου μας αλλά και τους στόχους που έχει θέσει για το επόμενο διάστημα.

Ο Δρ. Μιχαήλ Χάλαρης επισήμανε στον λόγο του, τα οφέλη της συνεργασίας του Σ.Ε.Π. με το ΙΔΑΦΚ Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ και τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη προς όφελος της γνώσης, της τεχνογνωσίας και εμπειρίας που προσφέρουν στον εθελοντισμό.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η κα. Κόρκα και επισήμανε πως ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.) έχει αποδείξει έμπρακτα δηλώνοντας το παρόν σε δύσκολες καταστάσεις που περνάει ο τόπος μας, η περιφερειακή αρχή και η ίδια προκειμένου να στηρίξει τις προσπάθειες μας αυτές.
Ο Σύλλογος Εφέδρων Πελοποννήσου (Σ.Ε.Π.) το τριήμερο 3 – 4 – 5 φιλοξένησε και ξενάγησε σε ιστορικά μνημεία και τόπους την αντιπροσωπεία των βετεράνων της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών της Σερβίας θέλοντας να προωθήσει τον τουρισμό και γενικά να διευρύνει τις γέφυρες ανάμεσα στους δυο λαούς αλλά και την προσέλευση τους στην νότιο Ελλάδα και συγκεκριμένα την Πελοπόννησο.
Η αντιπροσωπεία την Κυριακή παρέστη στην θεία λειτουργία στην Μητρόπολη Κορίνθου και στην συνέχεια προέβη σε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον.

Να ευχαριστήσουμε τον κ. Μαντά Βασίλειο και το ξενοδοχείο Seaside για την άψογη φιλοξενία του, τον κ. Πιέτρη Γεώργιο για τα υπέροχα εδέσματα, το Κτήμα Δραΐνα, το Κτήμα Μητραβέλα, τον κ. Λέκκα Νικόλαο, τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και τον Πρόεδρο του κ. Μάζο Ηλία, τον κ. Κορδώση τον κ. Θαμνίδη και την μπύρα ΚΑRMA.

Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Φρούσιο Κωνσταντίνο όπως και τον Αντιδήμαρχο κ. Σκάζα Σωτήριο για την φιλοξενία τους στο Δημαρχείο Νεμέας για τα δώρα και τις πλακέτες προς όλη την αντιπροσωπεία της Σέρβικης αποστολής.