Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ από το ΕΚΑΒ

Το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων του Κέντρου εκπαιδεύτηκε στα τελευταία πρωτόκολλα

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς, στους εργαζομένους αλλά και στην κοινωνία η Διοίκηση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ σε άψογη συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ( ΕΚΑΒ ) σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε εκπαιδευτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για το προσωπικό του Κέντρου που δεν ανήκει στις υγειονομικές ειδικότητες τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη μη εξάπλωση του covid 19.



 

Το σεμινάριο περιλάμβανε θεωρία και πρακτική άσκηση στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση ( ΚΑΡΠΑ ), στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή ( ΑΕΑ ) και πρώτες βοήθειες στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών καταστάσεων για την ανθρώπινη ζωή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο – όπως αυτό που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 – είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο πρόγραμμα από το ΕΚΑΒ, διαρκεί πέντε ( 5 ) ώρες και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες εξασκούνται σε εκπαιδευτικά προπλάσματα εφαρμόζοντας τα τελευταία ιατρικά πρωτόκολλα της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και χρησιμοποιούν Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές με τη βοήθεια των εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ αφού πρώτα έχουν παρακολουθήσει τα ανάλογα θεωρητικά μαθήματα..
Αναφερόμενη στην παραπάνω εκπαίδευση του προσωπικού του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ η Υπεύθυνη Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΕΚΑΒ κ. Βασιλική Δημητροπούλου Ντεϊμεντέ ( Αναισθησιολόγος – Επιμελήτρια Α ) δήλωσε: ” Χαιρετίζω και παράλληλα συγχαίρω θερμά τη Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ για την πρωτοβουλία που πήρε να εκπαιδεύσει το μη υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου της στις Πρώτες Βοήθειες. Με αυτή τη σημαντική κίνηση αναδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τη διακατέχει .Στόχος αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΑΒ, για τη βασική υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής, είναι η εκπαίδευση ομάδων πολιτών προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά έκτακτα περιστατικά που μπορεί να συμβούν μπροστά τους και να διασώσουν ανθρώπινες ζωές”.
Με αφορμή την εκπαίδευση του προσωπικού του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης στις Πρώτες Βοήθειες η Πρόεδρος του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη δήλωσε: ” Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ τόσο για τη συνεργασία όσο και για την ποιότητα της εκπαίδευσης που προσέφεραν στο προσωπικό μας. Βασικός σκοπός μας παραμένει η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας που προσφέρουμε αλλά και η δια βίου επιμόρφωση των εργαζομένων μας. Μετά την εκπαίδευση του μη υγειονομικού προσωπικού στις Πρώτες Βοήθειες θα ακολουθήσει ειδική εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας του Κέντρου μας ( ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρου κ.α. ) στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πρωτόκολλο της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης από τον επίσημο κρατικό φορέα εκπαίδευσης που είναι το ΕΚΑΒ αποκτώντας και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό με την ειδικότητα του ανανήπτη. Πιστεύουμε ότι με αυτές τις κινήσεις επενδύουμε στην εξειδικευμένη γνώση και ανταποδίδουμε στους πολίτες την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν σταθερά τα τελευταία χρόνια. Προτείνω και παροτρύνω όλους τους επιχειρηματίες της Περιφέρειας να οργανώσουν παρόμοια σεμινάρια διότι πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοιες κινήσεις σώζουν ζωές”..
Την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου στο ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ αλλά και για το επίπεδο της εκπαίδευσης από την ομάδα εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ εξέφρασαν όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν οι οποίοι και θα λάβουν από το ΕΚΑΒ πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών.