Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Πώς θα παίρνουν τα 50 GB οι έφηβοι που θα εμβολιαστούν

«Ολοκληρωμένο σχέδιο» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 85η ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και έδωσε διευκρινήσεις για το μέτρο που αφορά τη δωρεά 50 GB σε όσους εφήβους εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

«Ακούσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει φοροελαφρύνσεις, για την ακόμα μεγαλύτερη πρόσβαση των νέων στην αγορά εργασίας και ένα πλέγμα μέτρων που αφορά τις ανατιμήσεις που έρχονται», σημείωσε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο MEGA.



 

«Επεκτείνεται η μείωση φόρου και για το φόρο εισοδήματος, η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και συνεχίζουμε μια πολιτική που διευρίνει το εισόδημα των πολιτών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως τα νοικοκυριά είδαν τον τελευταίο χρόνο να αυξάνονται τα εισοδήματά τους.

Όσον αφορά τις ανατιμήσεις που αναμένεται να έρθουν σε προϊόντα όπως ο καφές και υπηρεσίες όπως το ρεύμα, ο κ. Οικόνομου τόνισε πως συνεχίζεται η πολιτική της αύξησης του εισοδήματος των πολιτών και «προς την κατεύθυνση αυτή έγιναν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ» ενώ γίνεται «σωστός έλεγχος των τιμών στην αγορά και στοχευμένες παρεμβάσεις όπως στο ρεύμα και στον ΦΠΑ».

Όσον αφορά το «δώρο» των 50 GB στους εφήβους που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού και τον τρόπο ταυτοποίησης των τηλεφωνικών τους αριθμών, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε πως θα γίνεται μέσω υπεύθυνης δήλωσης από τους γονείς. «Οι εξαγγελίες έγιναν για να είναι πραγματικές, όχι για να δώσουμε την αίσθηση ότι είπαμε κάτι και πάμε παρακάτω», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Αναφερόμενος στην κατάργηση φόρου γονικών παροχών και δωρεών που θα καλύπτει ακίνητα, χρηματικά ποσά, μετοχές κλπ μέχρι 800.000 ευρώ, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι «επιλέχτηκαν δράσεις με μεγαλύτερο αποτύπωμα την προκειμένη χρονική στιγμή».

newsbeast.gr