Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Γ. Πετρίτσης: Ο εμπαιγμός των κατοίκων της Κορινθίας από τον κ. Νίκα συνεχίζεται ακάθεκτα

Ο εμπαιγμός των κατοίκων της Κορινθίας από τον κ. Νίκα συνεχίζεται ακάθεκτα. Ο  γνωστός πλέον «κόλακας» του κ. Νίκα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα πάνω από 20 φορές ως μεγαλειώδες έργο (!), την κατασκευή της περίφραξης στη Διώρυγα της Κορίνθου.

Ο κ. Γκιολής μάλιστα τον Ιανουάριο του 2021 σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, τόνιζε με στόμφο (χαμογελώντας όπως πάντα) και με βεβαιότητα ότι στο τέλος Φεβρουαρίου 2021 το έργο θα είχε τελειώσει. 

Η πραγματικότητα βέβαια είναι εντελώς διαφορετική και αποκαλύπτει πλήρως τον εμπαιγμό και το λαϊκισμό της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα.

Με την με αριθμ. 53/2/22.1.2021 (ΑΔΑ: ΨΜΚΞ7Λ1-ΓΩ0) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εντάσσεται το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα ΚΑΠ 20%.

Με την υπ’ αριθμ. 317/9/9.3.2021 (ΑΔΑ: Ω1ΖΙ7Λ1-2ΩΠ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίνεται η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε. (ΑΕΔΙΚ) για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου ορίζεται ως φορέας υλοποίησης και χρηματοδότησης, με συνολικό προϋπολογισμό 900.000€.

Ως  μέλη στην κοινή επιτροπή παρακολούθησης ορίζονται τότε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή ο Αντιπεριφερειάρχης (πολιτικός μηχανικός) κ. Χαράλαμπος Βυτινιώτης, με αναπληρωματικό μέλος τον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» (πολιτικό μηχανικό) κ. Γιώργο Πετρίτση.

Τους επόμενους 5 ολόκληρους μήνες, όχι μόνο δεν έγινε καμία διαδικασία για την έναρξη της υλοποίησης του έργου αλλά στις 31.8.2021 σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έρχεται προς συζήτηση η ακύρωση της υπ’αριθμ.317/9/9.3.2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και η έγκριση νέας σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου με νέο προϋπολογισμό και πίστωση 800.000€.

Ως αιτιολογία της ακύρωσης αναφέρεται η αδυναμία της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε. (ΑΕΔΙΚ) να συμμετέχει οικονομικά στο συγκεκριμένο έργο, με ποσό 100.000€.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο κ. Νίκας προέβη στη σύναψη μιας σύμβασης χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση και αντίστοιχη συνεργασία με τους άλλους εταίρους.

Το απύθμενο πολιτικό θράσος όμως δεν τελειώνει εδώ. Στη νέα προγραμματική σύμβαση ο κ. Περιφερειάρχης ζητά όμως εκτός των άλλων και την αντικατάσταση των ορισθέντων μελών της κοινής επιτροπής παρακολούθησης του έργου.

Ο κ. Νίκας λοιπόν θεωρεί ότι οι πολιτικοί μηχανικοί ο κ. Χαράλαμπος Βυτινιώτης ως τακτικό μέλος και ο κ. Γιώργος Πετρίτσης ως αναπληρωματικό μέλος δεν θα διέθεταν τις κατάλληλες ικανότητες για να συμμετέχουν στην επιτροπή παρακολούθησης ενός τεχνικού έργου.

Έχει λοιπόν τη «φαεινή» ιδέα να αντικαταστήσει έτσι πολύ προκλητικά και χωρίς καμία δικαιολογία τόσο το μέλος της παράταξης του και αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Βυτινιώτη και στη θέση του να ορίσει (!) τον πρώην Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» και νυν ανεξάρτητο κ. Γεώργιο Οικονόμου όσο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο της «Νέας Πελοποννήσου» κ. Γιώργο Πετρίτση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Μποζίκη.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Υγ. Οφείλει να μας απαντήσει η Περιφερειακή Αρχή πως είναι δυνατόν εφόσον τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου δεν άλλαξαν γιατί να μειωθεί ο προϋπολογισμός κατά 100.000€;

 

Γιώργος Π. Πετρίτσης

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου