Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με το… αριστερό του Μανιώτη, μεγάλη νίκη ο Πέλοπας επί του Παννεμεατικού

Σπουδαίο «τρίποντο» και μάλιστα εκτός έδρας, πανηγύρισε ο Πέλοπας Κιάτου, καθώς επικράτησε 0-1 του Παννεμεατικού, στο γήπεδο του Πετρίου, που θα χρησιμοποιούν ως έδρα φέτος οι «βυσσινί», λόγω των έργων που γίνονται στη φυσική τους έδρα.

Το ματς δε διεκδικεί «δάφνες», με τον δυνατό αέρα αρκετές φορές να ταλαιπωρεί και τις δύο ομάδες, οι οποίες έδειξαν αρκετά ανέτοιμες.



 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και στα πρώτα 15 λεπτά έκλεισαν τον Παννεμεατικό, εκμεταλλευόμενοι και τον αέρα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση μπροστά από την εστία του Ζαφείρη.

Στη συνέχεια, ο Παννεμεατικός με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Παπουτσή, αλλά και τον Λεκουσιώτη, προσπάθησε να δημιουργήσει, χωρίς επίσης να τα καταφέρει, αν και ως το τέλος του ημιχρόνου, είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο και η αποβολή του Καλαντζή στο 31’ με 2η κίτρινη κάρτα (σωστή απόφαση), αλλά έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Ριζάι, που σταμάτησε εντυπωσιακά τις εκτελέσεις φάουλ του Βασίλη Παπουτσή.

Οι «βυσσινί» διαμαρτύρονται για μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Βασιλείου από τον Τουργέλη, με τον κ. Κεφιλή να αφήνει τη φάση να συνεχιστεί, ίσως και λανθασμένα.

Στο β’ μέρος, ο ρυθμός δεν ήταν και ο καλύτερος, με την ομάδα της Νεμέας, να θέλει, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει.

Και έτσι φτάσαμε στο 50’ όταν η τεράστια κλάση του Άρη Πράττου, έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση.

Ο έμπειρος επιθετικός, έβαλε πλάτη τον κατά τ’ άλλα πολύ καλό Λουκά, «έσπασε» την μπάλα υπέροχα στον Μανιώτη και αυτός με όμορφο αριστερό πλασέ, δε λάθεψε, πετυχαίνοντας το 0-1.

Στη συνέχεια δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο, αν και ο Παννεμεατικός είδε φάουλ του Παπουτσή να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ριζάι.

Οι φιλοξενούμενοι έριξαν το ρυθμό, έκλεισαν τους χώρους, εκμεταλλεύθηκαν και την κούραση των αντιπάλων τους και κράτησαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους σκορ, παρά την αρκετά ανορθόδοξη πίεση που δέχθηκαν.

Ο Πέλοπας μπορεί να μην ενθουσίασε, όμως παρά το ότι αγωνίστηκε για 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο, ειδικά στο 2ο ημίχρονο έκλεισε σχετικά εύκολα τους χώρους και πήρε μια μεγάλη νίκη.

Από την άλλη πλευρά, ο Παννεμεατικός πέραν της μεγάλης ποιότητας του Παπουτσή και το ταλέντο του Λεκουσιώτη, επιθετικά εμφάνισε μεγάλα προβλήματα στη δημιουργία και οφείλει να το εξετάσει και να το διορθώσει.

Από τους νικητές σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Ριζάι, που κράτησε στα δύσκολα, εξαιρετικοί οι νεαροί Μανιώτης και Βράζιος, καταλυτικός ο Άρης Πράττος, ενώ πολλές μάχες έδωσε και ο Αβράτογλου.

Όσον αφορά τον Παννεμεατικό, κορυφαίος ο Παπουτσής, εντυπωσιακός ο Παππάς, ειδικά στο 1ο ημίχρονο, ενώ θετικότατοι ήταν οι Λεκουσιώτης και Τζίνης (όσο άντεξε).

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Ζαφείρης, Κουλούκης Δ. (46΄Μούτσας), Αναγνωσταράς, Τσιάκος, Λουκά, Τζίνης (80’ Κλωνής), Παππάς, Παπουτσής, Βασιλείου (80’ Φρούσιος), Λεκουσιώτης (70’ λ.τρ. Μαστοράκης), Παλυβός (63’ Μοντεσάντος)

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Ριζάι, Αβράτογλου, Καλαντζής, Τουργέλης, Νάκος, Γεώργιου (46’ Βράζιος), Παλογιαννίδης, Μανιώτης, Πράττος (94’ Γκεράρντ), Τζουλιάν (43’ Τουμπανάκης), Πεθαίνος (46’ Παππάς)

apopsi24.gr