Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Τετραήμερο 28-29-30-31 Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει ένα ξεχωριστό τετραήμερο κάνοντας επίσκεψη σε τρία βουνά της χώρας μας, Κίσσαβο, Πιέρια, και Όλυμπο.

(1) Την πρώτη ημέρα στις 07:00 αναχώρηση από τον Αγ.Νικόλαο παραλία Κορίνθου, και με στάσεις θα φτάσουμε στα Τέμπη.

Η Πεζοπορική ομάδα θα ξεκινήσει από τα Τέμπη και μέσω μονοπατιού θα επισκεφτεί το κάστρο της Οριάς με εξαιρετική θέα προς την κοιλάδα, και θα τελειώσει στα Αμπελάκια που θα είναι και η υπόλοιπη ομάδα.




 

Όσα άτομα δεν θα συμμετέχουν στην πορεία θα δούνε την περιοχή, και την εκκλησία της Αγ.Παρασκευής, και στην συνέχεια με το Λεωφορείο θα πάνε στα Αμπελάκια.

(6.000)Χιλιάδες μέλη , (24) εργαστήρια και (17) υποκαταστήματα υποδηλώνουν το ζωηρό εμπορικό πνεύμα των κατοίκων της κοινότητας οι οποίοι ασχολούνταν με τη βαφή και εμπορία νημάτων κόκκινου χρώματος κατόπιν επεξεργασίας του φυτού ριζάρι.

Όταν περπατάς στα λιθόστρωτα σοκάκια περιτριγυρισμένος από 17 αρχοντικά με την υπογραφή της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα, εισπράττεις άμεσα το κλίμα της ευρωστίας των ντόπιων εμπόρων της εποχής. Μεταξύ τους, ξεχωρίζει το αρχοντικό του Γεωργίου Μαύρου ή Σβάρτς.

Ο Γεώργιος Μαύρος ήταν ο πρόεδρος του συνεταιρισμού των Αμπελακιωτών. Οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί με τους οποίους εμπορευόταν του είχαν δώσει και το όνομα Σβαρτς με το οποίο έμεινε γνωστός. Ο Μαύρος κατασκεύασε στα Αμπελάκια ένα μεγάλο αρχοντικό το οποίο αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα.

Μετά από καφέ φαγητό παίρνουμε το δρόμο για την Κατερίνη που θα είναι η έδρα μας στο Ξενοδοχείο Πάρκ με θέα τα Πιέρια, και τις κορυφές του Ολύμπου.

Έξοδος στην πόλη για όσα άτομα επιθυμούν.

(2) Δεύτερη ημέρα μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Άνω Μηλιά Πιερίας που θα έχουμε συνάντηση με άτομα του Εος Κατερίνης.

Θα συγκροτηθούν τρείς ομάδες. κι αναλόγως δυναμικής πορείας, και διάρκειας, θα συμμετέχουμε σε κάποια από αυτές.

Στόχος μας θα είναι οι Κορυφές των Πιερίων, πέντε Πύργοι, Φλάμπουρο και άλλες.

Τα Πιέρια Όρη αποτελούν συνέχεια του Ολύμπου προς τα βορειοδυτικά. Είναι ένα βουνό με πολλά ορεινά καταφύγια, πλούσια βλάστηση και άγρια πανίδα. στην άγρια ομορφιά του ορεινού αυτού χωριού, στο οποίο, σύμφωνα με τον μύθο, κατέβαινε συχνά ο Δίας από τον Όλυμπο για να ερωτοτροπήσει με τις Πιερίδες Μούσες, τις ιέρειες των τεχνών και των γραμμάτων

Στο χωριό λειτουργεί ταβέρνα και τα άτομα που τελειώνουν νωρίτερα την πορεία θα μπορούν να φάνε και να περιμένουν την υπόλοιπη ομάδα, η και να περπατήσουν γνωρίζοντας το χωριό.

Όλοι μαζί επιστρέφουμε Κατερίνη, ξεκούραση-έξοδο.

(3) Τρίτη ημέρα μετά το πρωινό αναχωρούμε για το χωριό Δίον, που έχει και τον Αρχαιολογικό χώρο.

Κάποια άτομα θα μείνουν για επίσκεψη στον Αρχ. Χώρο.

Τα υπόλοιπα θα πάμε με το Λεωφορείο έως το εκκλησάκι του Αγ. Βασιλείου κι από εκεί περπατάμε έως τους Καταρράκτες του Ορλιά.

Η ομάδα θα συνεχίσει την πορεία έως το Καταφύγιο της Κορομηλιάς, που ενδεχομένως κατόπιν συνεννόησης να μπορεί να μας σερβίρει καφέ-φαγητό, και θα επιστρέψει στον Αγ. Βασίλειο, και στο Δίον για συνάντηση με την υπόλοιπη ομάδα και να δούμε ότι προλάβουμε από Αρχ. Χώρο και Μουσείο.

Άτομα που δεν θα περπατήσουν στην πορεία για το καταφύγιο, θα επιστρέψουν στον Αγ. Βασίλειο και θα πάνε με το Λεωφορείο στο Δίον, για να δούνε τον Αρχ. Χώρο, Μουσείο κ.τ.λ.

Όλοι μαζί μετά επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, για ξεκούραση, έξοδο.

(4) Τέταρτη ημέρα μετά το πρωινό ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας κι αναχωρούμε για την Βελίκα Λαρίσης παραθαλάσσιο χωριό, που θα είναι η αφετηρία της πορείας μας στο Φαράγγι της Καλυψώς, που τελειώνει στην Μελοιβία, και περνά από ένα πανέμορφο δάσος, ποταμάκια , και πολλά Γεφυράκια ξύλινα, να κάνουν ξεχωριστή εμπειρία.

Επίσης θα δούμε και τον Καταρράκτη Σωτηρίτσας.

Υπάρχουν σε πολλά σημεία της διαδρομής παγκάκια, ξύλινα τραπεζάκια και βρύση με νερό. Η αντίθεση του πράσινου, οι καταρράκτες και στο βάθος το μπλέ της θάλασσας μαγεύουν τον επισκέπτη.

Όσα άτομα δεν θέλουν να περπατήσουν μπορούν να κάνουν μπάνιο (εάν ο καιρός το επιτρέπει, και στην συνέχεια με το Λεωφορείο να μεταβούν στην Μελοιβία, και να περιμένουν την πεζοπορική ομάδα)

Το χωριό φημίζεται για τις κλασικές εκκλησίες που διαθέτει, και για τα αγροτικά του προϊόντα Λάδι, Κεράσια, Μήλα, και Κάστανα.

Εκεί καθόμαστε για φαγητό-καφέ και στην συνέχεια πάμε στην Αγιά που εκεί υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα, ιστορικά κτήρια κι εκκλησίες και ονομαστά προϊόντα κι εδώ.

Στην συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, κι ενδέχεται εάν η ώρα και η διάθεση το επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στην Λίμνη Κάρλα που δεν είναι γνωστή ευρέως.

Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για την Κόρινθο, έχοντας περάσει ένα όμορφο τετραήμερο..!!!!!!!

Κοστολόγιο 140 €

Προκαταβολή 70 € έως τις 10 Οκτωβρίου.

Κατάθεση χρημάτων θα γίνεται εφόσον υπάρξει συνεννόηση με τους αρχηγούς GR51 0110 7870 0000 7874 8000 011. EΘΝΙΚΗ

Αρχηγοί Εξόρμησης.

Κουνελάκης Γιάννης 6984454116

Παπαλέξη Μαίρη 6937061576

Γραφείο Συλλόγου στις ώρες 20:00-22:00 Τετάρτη και Παρασκευή 27410 29970

Ώρα Αναχώρησης 07:00

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.

Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος.

Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

•Για τα άτομα έως 30 ετών η εγγραφή είναι δωρεάν, και η συνδρομή για το πρώτο έτος.

• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναϊού

.•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες, σκούφος, μπατόν, γάντια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό προσώπου, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, , ξηρά τροφή –φαγητό (σνάκ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό ,Μαγιό, και πετσέτα θαλάσσης για όσους επιθυμούν μπάνιο..

Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)