ΕΟΣ Κορίνθου: Πεζοπορική Διάσχιση στον Πάρνωνα 

 3 Οκτωβρίου 2021
Ο Σύλλογος μας διοργανώνει Ορειβατική-Πεζοπορική Διάσχιση στον Πάρνωνα (Νομός Αρκαδίας).
Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το καταφύγιο ανεβαίνοντας από το μονοπάτι στο οροπέδιο. Εκεί θα χωριστούν οι ορειβάτες που είναι για κορυφή Τούρλα και οι πεζοπόροι θα συνεχίσουν στο μονοπάτι με κατεύθυνση τον προφήτη Ηλία. Η διαδρομή στη συνέχεια έχει κατηφόρα για 3 ώρες περίπου μέχρι το μοναστήρι Μαλεβή, όπου θα περιμένει το λεωφορείο. Η πορείας είναι μέσα σε άγρια ομορφιά από Έλατα και κέδρα με μπλε καρπούς. 

Οι Ορειβάτες κατεβαίνοντας από κορυφή θα έχουν την ίδια κατεύθυνση για (Μοναστήρι Μαλεβή).
Πεζοπορική ομάδα Ω.Π..6 Β.Δ ΑΒ
Ορειβατική ομάδα Ω.Π..8 Β.Δ Β
Αρχηγοί:
Ντρούδης Νίκος 6944645278
Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379
Γραφείο Συλλόγου στις ώρες 20:00-22:00 Τετάρτη και Παρασκευή 27410 29970
Κόστος εκδρομής: 15€
Ώρα αναχώρησης 06:30 από τα Περιβολάκια.

Πληροφορίες για τον Πάρνωνα:
Ο Πάρνωνας (γνωστός και ως Μαλεβός -ονομασία σλαβικής προελεύσεως- ή Κρόνιον κατά την αρχαιότητα) είναι βουνό ύψους 1.934 μέτρων, που χωρίζει την Αρκαδία από τη Λακωνία, καταλήγοντας στη δεύτερη με απόληξή του το Ακρωτήριο Μαλέας (Κάβο Μαλιάς). Η ψηλότερη κορυφή του βουνού είναι η Μεγάλη Τούρλα ή Κρόνιο, στα 1.934 μ. Επίσης, υπάρχουν ακόμη δέκα κορυφές με ύψος άνω των 1.500 μ. Από αυτές οι σημαντικότερες είναι η Μικρή Τούρλα (1.800 μ.), η Γαϊτανόραχη (1.801 μ.), ο Προφήτης Ηλίας (1.788 μ.) και η Πρεζέση (1.701 μ.). Το διάσελο βόρεια από το χωριό Μαρί, σε υψόμετρο 950 μ., χωρίζει το κύριο βουνό από τις νότιες βουνοκορφές Μαδάρα (1.326 μ.), Χιονοβούνι (1.296 μ.) και Γαϊδουροβούνι (1.095 μ.), οι οποίες γεωγραφικά θεωρούνται οι νότιες απολήξεις του Πάρνωνα. Επιπλέον, τα πετρώματα που κυριαρχούν στο βουνό είναι ασβεστόλιθοι, σχιστόλιθοι και ψαμμίτες, κυρίως στο βόρειο τμήμα του, ενώ προς τα νότια ο ασβεστόλιθος παραχωρεί τη θέση του στα υποστρώματα φλύσχη.
Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι ο Πάρνωνας είναι ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους. Τα δάση του Πάρνωνα σχηματίζονται από τρία είδη κωνοφόρων: την κεφαλληνιακή ελάτη, τη μαύρη πεύκη και το σπάνιο δενδρόκεδρο, καθώς και από βελανιδιές, πλατάνια και χαρουπιές.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος.
Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Για τα άτομα έως 30 ετών η εγγραφή είναι δωρεάν, και η συνδρομή για το πρώτο έτος.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κοροναϊού
.Εξοπλισμός: Σακίδιο, Μποτάκια, Κάλτσες, Σκούφος, Μπατόν, Γάντια, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, Μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό προσώπου, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, , ξηρά τροφή –φαγητό (σνάκ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)