Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές στον ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Κουρούσης

Προς παραίτηση και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

Σε φάση ανακατατάξεων βρίσκεται ο ΕΟΔΥ καθώς ήδη παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ο αντιπρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Κουρούσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Άλλωστε προς παραίτηση φαίνεται να οδεύει και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Αρκουμανέας φέρεται διατεθειμένος να κοινοποιήσει σχετική επιστολή με αποδέκτη τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.



 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί στο υπουργείο Τουρισμού από τον Βασίλη Κικίλια με τον οποίο είχαν στενή συνεργασία σε όλη την διάρκεια της πανδημίας

Την προεδρία του ΕΟΔΥ ο κ. Αρκουμανέας ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αριθμεί 33 μέλη. Για την τελευταία μάλιστα υπάρχουν σκέψεις να γίνει επταμελής, καθώς η ύπαρξη των εμβολίων σηματοδοτεί ότι περνάμε σε μια νέα φάση της πανδημίας.

Οι επτά επιστήμονες, σύμφωνα πάντα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, θα κάνουν συνεδριάσεις αλλά όχι με την ίδια συχνότητα όπως σήμερα, ενώ θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο προς την κυβέρνηση και όταν απαιτείται θα κάνουν παρεμβάσεις για μέτρα.

newsbeast.gr