Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Freedom Pass Data: Πότε ξεκινά η διάθεση των 50GB σε εφήβους

Για τις παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, και κατευθύνονται προς τους νέους και εφήβους που έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση εμβολίου, μίλησε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση των 50GB και θα έχει ισχύ 5 μήνες. Συγκεκριμένα, τα άτομα ηλικιών 15-17 που έχουν εμβολιαστεί, θα λαμβάνουν 10 GB τον μήνα.

Κυβερνητικά στελέχη, θεωρούν ότι η νέα αυτή παροχή θα δώσει ώθηση στους εμβολιασμούς εφήβων. Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από τα δεδομένα για το freedom pass. Ενδεικτικά πριν την ανακοίνωσή του, για τους 18-25 είχαν εμβολιαστεί 130.00 και πλέον έχουν φτάσει τους 973.575 (52%).
 

Πότε τίθεται σε ισχύ η κατάργηση του τέλους κινητής για τους 15-29
Όπως επεσήμανε ο υπουργός πρόκειται για μια «πράξη αναγνώρισης, οι νέοι έχουν ταλαιπωρηθεί παρά πολύ την εποχή του Covid, είναι μια σημαντική κίνηση που έχουν τόσο ουσιαστικό, με δεδομένη την επιβάρυνση έχει η φορολογία στις τηλεπικοινωνίες ευρύτερα, όσο και συμβολικό χαρακτήρα που αφορά τη νέα γενιά». Μάλιστα, σημείωσε ότι η χρηματοδότηση θα γίνει από το κράτος κι όχι από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Όσον αφορά στο Freedom Pass Data πρόκειται για:

πακέτο δεδομένων μεγέθους 50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου
διαρκεί 5 μήνες από την ενεργοποίησή του και σε κάθε μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν 10 GB.
το πακέτο διατίθεται σε κάθε νέο/νέα 15-17 ετών που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή την μοναδική δόση του εμβολίου
είναι διαθέσιμο από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Πώς το αποκτούν οι δικαιούχοι; Ο υπουργός τόνισε ότι γίνεται μέσω του emvolio.gov./freedomepass ή με αίτηση στα ΚΕΠ, ενώ για υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Να σημειώσουμε ότι η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Στήριξε το έργο του nemeapress