Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοιτητές περιμένουν σε ατελείωτες ουρές για ένα πιάτο φαγητό

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησε με δια ζώσης μαθήματα για τους φοιτητές, μετά από σχεδόν δύο χρόνια παράδοσης μαθημάτων μέσω webex.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, αλλά και η ίδια η Νίκη Κεραμέως διαμήνυσαν ότι όλα είναι έτοιμα για την ασφαλή και λειτουργική επιστροφή των φοιτητών στις αίθουσες διδασκαλίας. Όσο καλή διάθεση και να είχε κάποιος όμως, γνώριζε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί μένουν ως λόγια του αέρα.




 

Σα να μην έφτανε που αίθουσες όπως για παράδειγμα στη Φιλοσοφική Αθηνών γεμίζουν ασφυκτικά με τους φοιτητές να μην έχουν που να κάτσουν… η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση το υπουργείο Παιδείας αρχίζει είναι κιόλας έκδηλη από τις πρώτες ημέρες της έναρξης των μαθημάτων.

Ενδεικτικό είναι το χάος που επικρατεί στην φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ, με τους φοιτητές να περιμένουν έξω στο κρύο σε τεράστιες ουρές, προκειμένου να φάνε ένα γεύμα.

Ο διδάκτορας Ιστορίας, Σταύρος Παναγιωτίδης δημοσίευσε στιγμιότυπα αναφέροντας:

«Αυτή είναι η φοβερή προετοιμασία που έκανε ο πρύτανης του ΑΠΘ και το υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα του Ιδρύματος. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του μεγαλύτερου πανεπιστημίου των Βαλκανίων περιμένουν για πάρα πολλή ώρα σε αυτήν την τεράστια ουρά για να φάνε στη Λέσχη. Σε λίγες μέρες που ο καιρός θα κρυώσει τι θα γίνεται; Για αυτό το πράγμα θα απολογηθεί κάποιος; Ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται να ασχοληθεί; Έχει μείνει κάποιος που να ντρέπεται λίγο; Ποιος από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για αυτό το αίσχος θα άφηνε ποτέ το δικό του παιδί να σταθεί μια ώρα στην ουρά μέσα στο κρύο για να φάει ένα πιάτο φαγητό;;;»