Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πρώτος Έλληνας που αποζημιώνεται λόγω παρενεργειών του εμβολίου κατά του Covid-19

Ο πρώτος Έλληνας που αποζημιώθηκε για τις παρενέργειες που προκάλεσε ο εμβολιασμός του κατά της Covid-19 είναι ο 36χρονος Κωνσταντίνος Συλλιγάρδος , ο οποίος είναι επιχειρηματίας και έχει φροντιστήρια ξένων γλωσσών στην Ασία.

Ο κ. Συλλιγάρδος βρισκόταν στη Σιγκαπούρη όπου έκανε το εμβόλιο της Pfizer. Λίγες μέρες αργότερα, και έπειτα από ισχυρούς πόνους στο στήθος, μετέβη στα επείγοντα του νοσοκομείου Raffles. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι εξελίσσεται οξύς τραυματισμός των μυϊκών ινών της καρδιάς.




 

Διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα, που κατά πάσα πιθανότητα σχετίζεται με τον εμβολιασμό του, και παρέμεινε στην μονάδα αυξημένης φροντίδας για μια εβδομάδα. Για περίπου ένα μήνα συνέχισε την θεραπεία στο σπίτι.

Η συνολική του νοσηλεία άγγιξε τα 23.000 δολάρια Σιγκαπούρης τα οποία καλύφθηκαν από ιδιωτική ασφάλεια. Ο επικεφαλής γιατρός του τμήματος λοιμώξεων του νοσοκομείου έκρινε πως ο ασθενής, δεν πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμού με τη δεύτερη δόση της Pfizer ή άλλο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA.

Αφού πήρε εξιτήριο, απευθύνθηκε σε νομικούς και ζήτησε αποζημίωση από το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης, με αίτηση σε ειδική πλατφόρμα. Δύο μήνες αργότερα η αίτηση του έγινε δεκτή και του χορηγήθηκε το ποσό των 10.000 Δολαρίων Σιγκαπούρης (6.387 ευρώ).

Στην επιστολή που έστειλε το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης στον κ. Συλλιγάρδο του επισημαίνει ότι αν το επιθυμεί έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση και να ζητήσει περισσότερα χρήματα.

Πηγή: pronews.gr

madata.gr