Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι οι 7 αστυνομικοί και οι δύο ανήλικοι Ρομά μετά τις απολογίες τους

Μαραθώνιες ήταν οι καταθέσεις των μελών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ – Τι ισχυρίζονται για το νεαρό που παραδόθηκε ως ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος
Μετά από τις πολύωρες απολογίες τους οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νεαρού Ρομά και τον τραυματισμό άλλου ένα, αφέθηκαν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους από την ανακρίτρια και με σύμφωνη την εισαγγελική γνώμη.




 

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας), που μαζί με τον θανόντα επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα. Η ανακρίτρια είχε πάει στο Τζάνειο για να πάρει κατάθεση από τον τραυματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα, όπως τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σε απολογητικό του υπόμνημα ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ για τον θάνατο του νερού Ρομά αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003, ενώ κάνει λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Όσον αφορά τον 16χρονο Ρομά που παραδόθηκε ως ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, σύμφωνα με τον δικηγόρο των αστυνομικών, Αλέξη Κούγια, δεν είναι το ίδιο άτομο, καθώς έχει διαφορετικό σωματότυπο.

Έξω από τα δικαστήρια ήταν συνάδελφοι των αστυνομικών, που υποδέχθηκαν την απόφαση με χειροκροτήματα.