Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Από Δεκέμβρη η ΤΕΡΝΑ στην Παλαιοχούνη θα δέχεται απορρίμματα από Κορινθία και Αργολίδα

“Από τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα είναι δυνατή η παραλαβή από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, στο κύτταρο της Παλαιόχουνης, απορριμμάτων από τις περιοχές που προβλέπεται από το νόμο, δηλαδή ένα μέρος της Αρκαδίας, την Αργολίδα και την Κορινθία”.

Αυτό εκτίμησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά τη διάρκεια της προχθεσινής σύσκεψης στην Τρίπολη, που είχε ως αντικείμενο την προετοιμασία για την έναρξη της διαδικασίας μεταβατικής διαχείρισης απορριμμάτων, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση.Ο περιφερειάρχης επισήμανε ακόμα την ανάγκη για πρόβλεψη, από τους δήμους, κονδυλίου για τη διαχείριση απορριμμάτων στα νέα τεχνικά τους προγράμματα – και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει χρήματα για την προβολή της ανακύκλωσης ώστε να υπάρχουν λιγότερα σκουπίδια στην παραλαβή. Παράλληλα, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις σε διαδικασίες αδειοδότησης και χρηματοδότησης.

Γνωστοποιήθηκε, επίσης, ότι μέσα στον ερχόμενο Νοέμβριο προγραμματίζεται και νέα ανάλογη σύσκεψη ώστε να υπάρχει συνεχής διαβούλευση μεταξύ Περιφέρειας, δήμων και άλλων φορέων για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Στην σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου Σταύρος Αργειτάκος και μέλη της Ε.Ε. του εν λόγω φορέα, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, οι δήμαρχοι Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης, οι διευθυντές Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Προγραμματισμού της έδρας, εκπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, καθώς επίσης τεχνικοί και νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

argolikeseidhseis.gr