Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ – Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ είναι και σήμερα οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που ξεκίνησαν χθες (28.10), με αφορμή την τελευταία επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα ως Καγκελάριος της Γερμανίας. Στις 9:00 η κ. Μέρκελ θα μιλήσει σε νέους στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στις 10:15 θα γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στις 10:50 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «απογευματινές-βραδινές ώρες της Πέμπτης 28.10.2021 και πρωινές-μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 29.10.2021, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής, με διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων».



 

Η Άνγκελα Μέρκελ αποδέχθηκε την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Σλοβενίας, σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα γίνει απολογισμός των ελληνογερμανικών σχέσεων, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι ένας απολογισμός -σημειώνουν- που θα γίνει σε μια άλλη φάση, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η Ελλάδα του 2021 δεν έχει σχέση με την Ελλάδα του 2015 ή του 2010, ενώ και η Ευρώπη του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πλέον διαφορετική.

Στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ: Το δείπνο στο σπίτι του πρωθυπουργού

Λίγο μετά τις 20.30 χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την ΆνγκελΑ Μέρκελ στο σπίτι του, στον Λυκαβηττό, προκειμένου να της παραθέσει ιδιωτικό δείπνο.

Στη συνέχεια δόθηκαν στη δημοσιότητα εικόνες από την ιδιωτική συνάντηση τους. Ο πρωθυπουργός έδειξε στην Άνγκελα Μέρκελ την εντυπωσιακή θέα του φωτισμένου Παρθενώνα, ενώ στη συνέχεια οι δυο τους κάθισαν στο σαλόνι της οικίας του κ. Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τους σήμερα θα βρεθούν ακόμα οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, αλλά και η ευρωπαϊκή συζήτηση για δημοσιονομικούς κανόνες που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της συγκυρίας και στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η πανδημία.