Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στήριξη των Δημάρχων Κορινθίας προς τους σταφιδοπαραγωγούς

Είναι γνωστό ότι από τις αρχές του έτους είχε τεθεί προς όλες τις κατευθύνσεις το πρόβλημα με τα αδιάθετα αποθέματα Κορινθιακής σταφίδας που υπήρχαν στις αποθήκες μερίδας μεταποιητών καθώς και ο κίνδυνος εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα να υπάρξει πτώση της τιμής του προϊόντος στην συγκομιδή του 2021.

Δυστυχώς και παρά τις συναντήσεις, που έγιναν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, υιοθετήθηκε η άποψη ότι πρέπει να μην γίνει καμία παρέμβαση και η αγορά θα αυτορυθμιστεί. Την άποψη αυτή την προώθησε ομάδα μεταποιητών που ισχυριζόταν τότε ότι δεν έχει καθόλου αποθέματα και η τιμή θα έχει μια μικρή «διόρθωση».
Οι φωνές των παραγωγών, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν ξαναζήσει τέτοιου τύπου κρίσεις και μεθοδεύσεις ,αγνοήθηκαν με αποτέλεσμα με την νέα εσοδεία να φανεί η σκληρή για αυτούς πραγματικότητα. Οι μεταποιητές είτε δεν παραλαμβάνουν σταφίδα είτε την παραλαμβάνουν με ανοικτή τιμή, είτε με τιμές κοντά στο 1€ το κιλό ενώ πέρσι ήταν 1,65€ και παρά το ότι φέτος υπήρξε και μείωση της παραγωγής κοντά στο 40% λόγω παγετού και καύσωνα.

Τα εισοδήματα των παραγωγών στους δήμους μας στηρίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα έσοδα από την σταφίδα και κατά συνέπεια εκεί στηρίζεται και η τοπική οικονομία.

Στηρίζουμε τον αγώνα των Σταφιδοπαραγωγών και τα αίτημά τους και καλούμε το υπουργείο έστω και την τελευταία στιγμή να καταλάβει ότι πίσω από αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι και να στηρίξει την τιμή του προϊόντος.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΕΜΕΑΣ                ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ         ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ            ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΦΡΟΥΣΙΟΣ Κ.  ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΠ. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝ.   ΤΣΙΩΤΟΣ ΒΛ.