Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ψυχογιός: Το έγκλημα της κυβέρνησης με τις Λαϊκές Αγορές θα ακυρωθεί στην πράξη

Δείγμα πρωτοφανούς και άθλιας νομοθέτησης που προσβάλλει την ίδια τη Βουλή, είναι το νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια και προχωρά στη διάλυση των λαϊκών αγορών.

Ένα νομοσχέδιο που το μισό είναι «φανερό» και το άλλο μισό «σκοτεινό και κρυφό», με δεκαέξι  υπουργικές αποφάσεις που θα ρυθμίσουν την εφαρμογή του Νόμου. Πρωτόγνωρος εμπαιγμός για τους παραγωγούς, ωσάν να είναι ιθαγενείς. 

Η κυβέρνηση, μεθοδεύει το τέλος των λαϊκών αγορών, όπως τις ξέρουμε μέχρι σήμερα, προς όφελος μεγάλων συμφερόντων υπονομεύοντας το εισόδημα των παραγωγών, αλλά και την δυνατότητα των καταναλωτών να προμηθεύονται υγιεινά και ασφαλή προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές.

Και επιλέγει να  το κάνει την ώρα που ο αγροτικός κόσμος αλλά και η κοινωνία συνολικά δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα από φυσικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής κρίσης, από ανατιμήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, την ακρίβεια των αγαθών στα super markets, κλπ.

Έτσι,  αντί να θεσμοθετήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις και γενναίες ενισχύσεις προκειμένου να μην καταρρεύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας, επιλέγει να του δώσει τη χαριστική βολή..

 Οι ίδιοι οι παραγωγοί γνωρίζουν πολύ καλά τι και πώς χρειάζεται να γίνει, για να εκσυγχρονιστεί επί της ουσίας ο θεσμός των λαϊκών αγορών και έχουν πολύ συγκεκριμένες και συγκροτημένες προτάσεις για αυτό, οι οποίες πρέπει να εισακουστούν. Όχι μόνο από την Κυβέρνηση, που τις ξέρει και τις αγνοεί , αλλά από την κοινωνία ολόκληρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα αντιταχθεί με όλες του τις δυνάμεις στις μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν συμφέροντα μεγάλων αλυσίδων και ομίλων και δεσμεύεται το επόμενο διάστημα να συνεχίσει τη μάχη για την υπεράσπιση των λαϊκών και ως επόμενη κυβέρνηση να καταργήσει το επαίσχυντο αυτό νομoσχέδιο που βάλλει κατά ενός θεσμού που έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου  εδώ και 93 χρόνια   και τον στήριξε στα πιο δύσκολα οικονομικά χρόνια.