Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Τιμή στους ήρωες του Ελληνισμού με τον 7ο Δρόμο των Αθανάτων

Τιμή στους ήρωες του Ελληνισμού απέδωσαν όσοι συμμετείχαν στον αγώνα υπεραπόστασης, που φέρει την ονομασία Δρόμος των Αθανάτων. Ο 7ος Δρόμος των Αθανάτων, μήκους 142 χιλιομέτρων, εκκίνησε από την Τρίπολη και ακολουθώντας διαδρομή μέσω Σπάρτης και Μυστρά κατέληξε την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στην πόλη της Καλαμάτας. 

Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ο εν λόγω αγώνας υπεραπόστασης έχει αναφορά στους μεγάλους ηγέτες του Ελληνισμού, των οποίων τα αγάλματα συνδέει: το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη, του Βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά και το σύμπλεγμα αγαλμάτων με τη Νίκη επί κορυφής, πλαισιωμένη από τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου (Παπαφλέσσα), του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Καλαμάτα.

Τη διεξαγωγή του Δρόμου των Αθανάτων υποστήριξε έμπρακτα ο Δήμος Καλαμάτας. Κατά τον τερματισμό, απονομές μεταλλίων έκανε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους συμμετέχοντες αθλητές για τη μεγάλη προσπάθεια που καθένας κατέβαλε, καθώς και τους διοργανωτές για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή ενός αγώνα με ιδιαίτερη σημασία. Ακολούθως, ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας για τη συνεχή στήριξη στον εν λόγω αγώνα, εκφράστηκαν εκ μέρους των διοργανωτών.

pna.gr