Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Η βουλή κλείνει με ένα κρούσμα – Η τάξη των 26 μαθητών μένει ανοιχτή αν έχει 13»

Με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση σχολιάζουν οι χρήστες των social media τη διαχείριση του κορωνοϊού στη χώρα και το γεγονός ότι η Βουλή διέκοψε τις εργασίες και έκλεισε μέχρι αύριο, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. «Η βουλή έκλεισε με 1 κρούσμα μα η τάξη των 26 ατόμων μένει ανοιχτή αν έχει 13 κρούσματα» σχολιάζει χαρακτηριστικά χρήστης του Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος, Απόστολος Αβδελάς, διέκοψε τη συζήτηση στην Ολομέλεια ανακοινώνοντας πως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, που νωρίτερα ήταν στην αίθουσα, ενημέρωσε τον πρόεδρο, Κ. Τασούλα, ότι βρέθηκε θετικός σε rapid test που έκανε και σε λίγο θα υποβληθεί και σε μοριακό τεστ.




 

Κατόπιν αυτού διακόπηκε η συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο, ώστε να απολυμανθεί η αίθουσα και να ακολουθηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε να κάνει το σχετικό τεστ.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στα σχολεία από την αρχή της χρονιάς «η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα».