Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑΓΡΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τις ψήφους αποκλειστικά της ΝΔ, βορά των μεγαλοσυμφερόντων οι λαϊκές Αγορές – Εκτός οι αγρότες-παραγωγοί

Απομονωμένη και μίζερη η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της, αδιαφορώντας για την χειμαζόμενη κοινωνία

Αποκλειστικά και μόνον με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο. Το νομοσχέδιο που πετάει τους παραγωγούς εκτός λαϊκών αγορών και ρίχνει το τελευταίο ανάχωμα στην ακρίβεια, είναι από χθες νόμος του κράτους με αποκλειστικά «γαλάζια» σφραγίδα.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντιώθηκε στα σχέδια της ΝΔ, να διαλύσει τις λαϊκές αγορές και μάλιστα σε μια περίοδο αυξήσεων και ακρίβειας που δυσχεραίνει τη ζωή των χαμηλών και μεσαίων νοικοκυριών, ενώ παράλληλα ο αγροτικός κόσμος δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα και καταρράκωση του εισοδήματός του.
 

Επί 6 μήνες οι κυβερνητικοί βουλευτές, δεσμεύονταν ότι θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις των φορέων, όμως όλοι τους, στο τέλος ψήφισαν ονομαστικά το νομοσχέδιο βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε ένα ακόμη νεοφιλελεύθερο χτύπημα προς την κοινωνία και τον αγροτικό κόσμο.

Ονομαστικά, λοιπόν, ρωτάμε κι εμείς τους βουλευτές του νομού μας, ποιος κορόιδευε ποιόν. Αυτοί τους αγρότες ή η κυβέρνηση τους ίδιους της τους βουλευτές ή και οι δύο όλους;

Καλούμε ονομαστικά τους βουλευτές της ΝΔ της Κορινθίας, τους κυρίους Δήμα, Ταγαρά και Κόλλια να εξηγήσουν στους  αγρότες, γιατί ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές.

Γιατί δεν εναντιώθηκαν, στις ορέξεις του υπουργού ανάπτυξης κου Γεωργιάδη; Μήπως ήταν γνώστες των μεθοδεύσεων και απλά περίμεναν ότι θα περάσει ανώδυνα, χωρίς να εκτεθούν;

Καλούμε την κοινωνία να σταθεί δίπλα στον πρωτογενή τομέα στηρίζοντας αφενός το ίδιο το συμφέρον της και αφετέρου το αγροτικό εισόδημα που αποτελεί τη βάση κάθε τοπικής οικονομίας.

Καλούμε τον αγροτικό κόσμο σε συνεχή αγώνα για να ακυρωθεί στην πράξη ο καταστροφικός νόμος, που παραδίδει τις λαϊκές αγορές στα ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχει δεσμευτεί ότι θα τον καταργήσει στην επόμενη κυβερνητική θητεία του.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής – ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας