Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Νέα διάκριση για τον Δημήτρη Τέκνο στον ”Μεγάλο Δρόμο Νίκης” -ΦΩΤΟ

Ο Τελμησσός και ο Ευχίδας αναβίωσαν ιστορικές μνήμες.
Μεγάλος Δρόμος Νίκης.
Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή αναβίωση της
ιστορίας έζησαν αγαπημένοι μας φίλοι και
συναθλητές από την 28η Οκτωβρίου έως την 31η Οκτωβρίου.
Τιμώντας τους Ήρωες μας ο Σύλλογος Ημεροδρόμων « Ευχίδας» μαζί με τον Τελμησσό, πραγματοποίησαν για δεύτερη χρονιά το όνειρό τους να τρέξουν από τις Θερμοπύλες στον Τύμβο των Πλαταιών που βρίσκεται στο Μαραθώνα.Τιμώντας τη μάχη των Θερμοπυλών ο αγαπητός μας συναθλητής και υπερμαραθωνοδρόμος από την Νεμέα Δημήτρης Τέκνος έτρεξε την απόσταση από τις Θερμοπύλες στην Μαλεσίνα, από την Μαλεσίνα στις Πλαταιές και από τις Πλαταιές στον Τύμβο των Πλαταιών στο Μαραθώνα.
Η απόσταση αυτή είναι περίπου 300 χλμ.
Στις Πλαταιές ο Τελμησσός και φίλοι και μέλη του θέλοντας να τιμήσουν και να μνημονεύσουν τους 1000 Πλαταιείς που πολέμησαν στη μάχη του Μαραθώνα, μαζί με τον Ευχίδα και με τον Δημήτρη Τέκνο, συνέχισαν αυτό το ξεχωριστό ταξίδι υπεραπόστασης των 100 χλμ περίπου με προορισμό και τερματισμό τον Τύμβο των Πλαταιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Μαραθώνα.

Ιδιαίτερες και ξεχωριστές στιγμές έζησαν όλοι σε αυτήν τη διαδρομή. Ο Βλάσης Καραβασίλης μαζί με τον Ντίνο Δώδη, τον Παύλο Βασδέκη, και τον Χάρη Γκανατσιο έτρεξαν και τερμάτισαν μαζί με τον
Δημήτρη Τέκνο την απόσταση των 100χλμ περίπου απο τις Πλαταιές στον Τύμβο των Πλαταιών στον Μαραθώνα.
Φυσικά η αγάπη μας για τις υπεραποστάσεις μας κάνει να ολοκληρώνουμε με επιτυχία αυτές τις όμορφες διαδρομές.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Τάκη Αντωνόπουλο και την ακούραστη σύζυγό του Ρίτσα Αντωνοπούλου, που με δικά τους έξοδα και με όλη τους την αγάπη προσέφεραν και στήριξαν σε όλη τη διαδρομή τους συναθλητές μας.
Η αναβίωση της διαδρομής που διένυσαν οι Πλαταιείς στρατιώτες για να συμβάλλουν και να πολεμήσουν στη Μάχη του Μαραθώνα ήταν το κοινό όνειρο του Βλάση Καραβασίλη και του αγαπητού του φίλου και συναθλητή ψυχή του «Ευχίδα» Τάκη Αντωνόπουλο.


Και το κατάφεραν για δεύτερη φορά!!!
Στη διαδρομή ακούραστη ήταν η στήριξη και η βοήθεια του Ανδρέα Αμπελά, της Μαρίλιας Παπακυριακού και της Μαρίας Μαργαρίτη.
Στα τελευταία χιλιόμετρα προς τον τερματισμό μας, είχαμε τη χαρά να μας τιμήσουν με τη συμμετοχή τους οι αγαπητοί μας φίλοι, συναθλητές και μέλη του Τελμησσού, η Μαρία Σταμούλη, ο Πέτρος Μάρκου και ο Αλέξανδρος Παρίσης.
Λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό κάναμε στάση στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, την αφετηρία του Μαραθωνίου Δρόμου και το άγαλμα της Νίκης.
Η συγκίνηση μεγάλη και απερίγραπτη για όλους μας!
Αγαπημένοι μας φίλοι και συναθλητές καθώς και η διεύθυνση του Αρχαιολογικού Μουσείου
Μαραθώνα μας υποδέχθηκαν με μια μεγάλη ζέστη αγκαλιά στον Ιερό χώρο του Μαραθώνα.
Είχαμε τη χαρά και την τιμή να επισκεφθούμε τον Τύμβο των Πλαταιών.
Εκεί ο Τάκης Αντωνόπουλος με την Ρίτσα
Αντωνοπούλου εκ μέρους του «Ευχίδα» προσέφεραν αναμνηστικά μετάλλια και
διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Εκ μέρους του Τελμησσού ο γράφων Βλάσης Καραβασίλης προσέφερε και εκείνος αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα καθώς και από ενα συλλεκτικό μπλουζάκι που επιμελήθηκε ο ίδιος.
Οι υπεραποστάσεις είναι ένα μεγάλο ταξίδι ζωής! Είναι ο κόσμος τους μαγικός!! Ιδιαίτερος και ξεχωριστός!
Μια υπεραπόσταση γίνεται ξεχωριστή όταν πραγματοποιείται τις νυχτερινές ώρες!
Σου δίνεται η δυνατότητα να στοχαστείς και να συγκεντρωθείς σε αυτό που κάνεις.
Σου δίνει δύναμη και μια καθαρότητα
ξεχωριστή. Και ιδιαίτερα όταν έχεις βάλει στόχους! Στην προκείμενη περίπτωση της αναβίωσης τιμής και μνήμης στους Ήρωες μας, ευαισθητοποιείσαι όμως περισσότερο! Δεν τρέχουμε για το χρόνο και τη θέση μας! Τρέχουμε για να Τιμήσουμε και να μνημονεύσουμε τους Ήρωες μας!
Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Βλασης Καραβασιλης.