Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβέστες καταγγέλλουν ακρωτηριασμό από κροτίδα στα επεισόδια στο Μαρούσι

Σοβαρή καταγγελία κάνουν οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, καθώς αναφέρουν ότι λόγω των επεισοδίων με τα ΜΑΤ, ένας συνάδελφός τους υπέστη ακρωτηριασμό.

Οι συμβασιούχοι πυροσβέστες καταγγέλλουν ότι ακρωτηριάστηκε συνάδελφος τους, από κροτίδα που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ, κατά την διάρκεια επεισοδίων στο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για να διαμαρτυρηθούν.



 

Τότε, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ενώ οι αστυνομικοί έπνιξαν στα στα χημικά τους πυροσβέστες και έγινε χρήση της Αύρας.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να ακρωτηριαστεί ένας συνάδελφος τους.

Ακολουθεί η καταγγελία που έκαναν οι πυροσβέστες με ανάρτηση στο Facebook:

«Αυτο που εκανε σημερα η κυβερνηση δεν εχει προηγουμενο.

Επεμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνικη πορεια Πυροσβεστων.

Ακρωτηριασμος στο δαχτυλο συναδελφου Εποχικου απο κροτιδα ματατζιδων.

Ο ανθελληνισμος σε ολο του το μεγαλειο.

Αυτοι ειναι που μας κυβερνουν.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ».

Σημειώνεται, πως με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» οι συγκεντρωμένοι που έχουν έρθει στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα, αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος. Σημειώνεται ότι από νωρίς το μεσημέρι πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο ζητώντας ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρόκειται για συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

Η εκδοχή της αστυνομίας

Η «δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος» είναι ο λόγος που έγινε χρήση χημικών και ρίψεις νερού από την «αύρα» της αστυνομίας, κατά των πυροσβεστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, με «περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής:

«Την 10.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν σταδιακά 1.000 περίπου άτομα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Την 12.00 ώρα και ενώ 600 περίπου άτομα από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει, οι εναπομείναντες μετακινήθηκαν και κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα (Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ, Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος.

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας.

Από το σημείο προσήχθησαν πέντε άτομα.

Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

ieidiseis.gr