Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερες για τους ανεμβολίαστους οι υπηρεσίες take away στην εστίαση

Κάποιος μπορεί να μπαίνει στο κατάστημα αν και ανεμβολίαστος, αρκεί να παίρνει την παραγγελία του και να φεύγει

Εστίαση τριών ταχυτήτων. Εμβολιασμένοι πολίτες παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ανεμβολίαστοι πολίτες σε εντελώς ανοιχτούς χώρους μόνο με αρνητικό τεστ, ανεμβολίαστοι πολίτες μπορούν να εισέρχονται σε καταστήματα που προσφέρουν υπηρεσία take away, όμως δεν μπορούν να παραμείνουν στον εσωτερικό χώρο. 

Ο υπεύθυνος του καταστήματος που προσφέρει την υπηρεσία take away σύμφωνα με τα νέα μέτρα οφείλει να σκανάρει τα πιστοποιητικά μόνο όταν ο πελάτης αποφασίσει να καθίσει.

Ο εξωτερικός χώρος είναι ο μοναδικός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει τον ανεμβολίαστο μόνο αν έχει κάνει το rapid ή PCR τεστ, να το ταυτοποιήσει και να μην έχει παρέλθει το χρονικό όριο της ισχύος του.

«Αυτό είναι και το πρόβλημα, δεν ξέρουμε και την πρόθεση του πελάτη και ανάλογα με την δουλειά, μπορεί να υπάρξει μια καθυστέρηση κάποιων λεπτών» τόνισε στο MEGA υπεύθυνος καταστήματος εστίασης.

«Δεν είναι εύκολοι οι έλεγχοι»
Αν και στις υπηρεσίες take away ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ, η αγωνία κάποιων ιδιοκτητών μήπως βρεθούν υπόλογοι, τους κάνει να ρωτούν με το που θα μπει ο πελάτης στο κατάστημα αν θέλει να καθίσει ή αν θα πάρει το προϊόν που επιθυμεί πακέτο.

Στους καθημερινούς ελέγχους για την επιτήρηση των νέων μέτρων μετέχουν 8.000 αστυνομικοί, 1.900 συνεργεία των 10-15 ατόμων σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής, φαίνεται πως την οδό της συμμόρφωσης ακολουθούν οι περισσότεροι πολίτες και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

newsbeast.gr