Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Οι πυροσβέστες φορούν το εθνόσημο και πρέπει να τηρούν τον νόμο -VIDEO

Για τα επεισόδια στη συγκέντρωση των πυροσβεστών μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος: “Κανένας ακόμη κι αν θεωρεί ότι έχει δίκιο, δεν μπορεί να κλείνει κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, και μάλιστα για πολλή ώρα, δημιουργώντας πολύ σοβαρά προβλήματα σε νοσοκομεία που υπάρχουν στην περιοχή, όπου έγινε η συγκέντρωση, στη Λεωφόρο Κηφισίας, κοντά στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σ’ αυτό νομίζω πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι. 

Υπάρχει νόμος που λέει ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό και ο νόμος θα πρέπει να τηρείται. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι, που έχουν υπηρετήσει και μάλιστα με τη στολή, όπως είναι οι πυροσβέστες, που τους τιμάμε και αγαπάμε και σεβόμαστε, αυτό το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους, άρα έπρεπε να τηρήσουν τον νόμο σε κάθε περίπτωση. Αυτό είναι το ένα, υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Συνέχισε σημειώνοντας: “Έθεσαν τα αιτήματά τους, συζήτησαν με την ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου, θα μπορούσαν να κρατήσουν ανοιχτές τις βασικές διαβάσεις της Λεωφόρου Κηφισίας, να κλείσουν μία λωρίδα και να τελειώσει εκεί η ιστορία”.

“Η ενημέρωση που έχω από τους επικεφαλής αξιωματικούς που διαχειρίστηκαν το θέμα, υπήρξε σχετική διαπραγμάτευση και υπήρξε κατηγορηματική άρνηση να ανοίξουν τον δρόμο διότι αντιλαμβάνεστε ότι κανείς δεν έχει καμία διάθεση να ασκεί βία για να ανοίξουν οι δρόμοι απέναντι σε κανένα πολίτη, πόσω μάλλον απέναντι σε ανθρώπους που υπηρετούν τη χώρα με το εθνόσημο” πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

“Επομένως, έρχομαι στο δεύτερο, δεν δικαιολογεί αυτό αυτή η απόφαση, να είναι ανοιχτός ο δρόμος, η οποία είναι η απόφαση της νομιμότητας και την οποία θεωρώ ότι πρέπει όλοι να αποδεχόμαστε. Αν υπάρχει παραπανίσια άσκηση βίας, αυτό ελέγχεται αυτήν τη στιγμή από την αστυνομία” είπε και αναφορικά με τον τραυματισμό του πυροσβέστη επεσήμανε:

“Θέλω να ολοκληρωθεί η έρευνα γιατί θεωρώ ότι δεν είναι σωστό, ένας υπουργός, ούτε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, να προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας. Υπάρχει τραυματισμός το πολίτη, του ενστόλου, υπάρχει και ένας τραυματισμός φωτορεπόρτερ. Έχω ζητήσει και γι’ αυτό το θέμα να διεξαχθεί έρευνα… Η αστυνομία είναι εδώ για να παρέχει ασφάλεια σε όλους, είναι εδώ για να επιτηρεί την κανονική εφαρμογή των νόμων, άρα και η ίδια αστυνομία πρέπει να τηρεί τους νόμους. Και αυτό κάνει.

Αν όμως υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος έχει ξεφύγει, αυτό δεν επιτρέπεται και θα υπάρξει τιμωρία… Η έρευνα θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Δεν θέλουμε να μην πάρει υπόψιν όλα τα δεδομένα γιατί πέραν της αστυνομικής έρευνας υπάρχει και η έρευνα της Δικαιοσύνης, άρα θέλουμε να δούμε τι θα προκύψει από τις έρευνες στα εργαστήρια. Κι ένας άνδρας των ΜΑΤ που την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς λόγο και αιτία επιτέθηκε κι έσπασε μια τζαμαρία σ’ ένα κατάστημα, έγινε έρευνα, αυτός ζήτησε συγγνώμη αλλά ταυτόχρονα τιμωρήθηκε μετακινούμενος από την υπηρεσία του” ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος.