Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου περί ανεπαρκών ΜΕΘ

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας μπαίνουν οι δηλώσεις, σε τηλεοπτικούς σταθμούς, του καθηγητή της πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου ,ο οποίος ανέφερε ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, είχαν δημιουργηθεί ΜΕΘ που δεν είχαν στελεχωθεί σωστά, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα.
 

«Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο.

Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών καθώς και αν έχουν τυχόν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.