Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Πεζοπορική εξόρμηση στον Βόρειο Ταϋγετο

Ο Σύλλογος μας την Κυριακή 21 Νοεμβρίου διοργανώνει πεζοπορική εξόρμηση στον Βόρειο Ταϋγετο, από το Γεωργίτσι στο Καστόρι Λακωνίας.
Η πορεία ξεκινάει από την πλατεία Αγ. Αθανασίου στο Γεωργίτσι.
Μετά από ανοδική πορεία δύο ωρών περίπου φτάνουμε στην κορυφογραμμή.



 

Παίρνουμε αριστερά το μονοπάτι που έρχεται από Λογγανίκο προς Άγιο Νικόλαο στα 1480μ. υψόμετρο. Συνεχίζουμε στην κορυφογραμμή, μέσα σε Ελατόδασος στην αρχή και μετά σε αλπικό τοπίο. Αφού περάσουμε διαδοχικά από τις δύο κορυφές του Μαλεβού στα 1607μ και 1612μ. υψόμετρο με τα ταμπούρια της εμφύλιας σύγκρουσης (1948) φτάνουμε στο Πυροφυλάκιο και στον ναό του Αγίου Παντελεήμονα.
Από το σημείο αυτό έχουμε πανοραμική θέα προς την κοιλάδα του Ευρώτα, τον Πάρνωνα, τον Κεντρικό Ταΰγετο, το Χαλασμένο, τον Μεσσηνιακό κόλπο την Καλαμάτα και το οροπέδιο της Μεγαλόπολης .Στη συνέχεια ξεκινάμε την κατάβαση ακολουθώντας το μονοπάτι προς Άγιο Νικόλαο, βρίσκουμε αριστερά το μονοπάτι για τη θέση Λάτα και συνέχεια με ομαλή κατηφορική πορεία προς Καστόρειο . Εφόσον υπάρχει χρόνος και για όποιον επιθυμεί μπορούμε λίγο πριν το χωριό να ανέβουμε στο μοναστήρι της Παναγίας της Μισοσπορίτισσας όπου και εορτάζει.


Ω.Π : 6-7 Β.Δ.: Α+ Υ.Δ: 632μ.
Ωρα αναχώρησης 6: 30 από τα Περιβολάκια
Κόστος συμμετοχής: 15 €
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης:
Χατζηγεωργίου Μαρία : 6940839160
Ντρούδη Νίκο: 6944645278
Στο τηλέφωνο του συλλόγου: 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 20:00- 22:00).

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες,μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό τουλάχιστον 2-3 λίτρα.
• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)
• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κορονοϊού.
•Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων η κυβέρνηση αποφάσισε στις μετακινήσεις με Λεωφορεία να συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.
1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η
2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η
3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών. ή PCR 72 ωρών.