Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό -VIDEO

Με επιχειρήματα προσπάθησε ο Άκης Σκέρτσος να δικαιολογήσει τον φόβο της κυβέρνησης να επιβάλλει τον εμβολιασμό στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Mega, η κυβέρνηση αποφεύγει να επιβάλλει την υποχρεωτικότητα σε σώματα όπως η Αστυνομία επειδή, όπως λέει θα δημιουργηθούν μεγάλα κενά, ενώ… δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό.



 

«Η υποχρεωτικότητα εφαρμόζεται πολύ δύσκολα ειδικά σε συγκεκριμένες ομάδες που έχουν να κάνουν με τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Οι ένστολοι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση. Αν ένα ποσοστό αυτών τεθεί σε αναστολή δεν αναπληρώνεται εύκολα», ανέφερε συγκεκριμένα. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε πώς το έκανε τότε η κυβέρνηση στα νοσοκομεία που είναι η αιχμή της μάχης, απάντησε ότι «τα νοσοκομεία αποτελούν δυνάμει εστίες διασποράς του ιού αν δεν υπάρχουν μέτρα προφύλαξης. Οι άλλοι χώροι του δημοσίου τομέα δεν συμβάλουν τόσο στη διασπορά του ιού»

Και συνέχισε προσβάλλοντας ευθέως τη στοιχειώδη λογική: «Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό, άρα επιβάλλεται για να προστατέψουμε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους. Τα πάντα έρχονται σε συνάρτηση με τον κίνδυνο διασποράς του ιού».