Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στο Σαραντάπηχο

Ο Σύλλογος μας θα κάνει εξόρμηση την επόμενη Κυριακή 28-11-2021 στο Σαραντάπηχο.

Ένα χωριό με «Αριστοκρατική» ιστορία…

Το Σαραντάπηχο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.260 μ. στις πλαγιές του όρους Κυλλήνη και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας.Από το 1927 ως το 1940, η περιοχή υπήρξε διεθνές κέντρο ψυχαγωγίας και ανάπαυσης. Το Ξενοδοχείο «Αναγέννησις» μαζί με το αεροδρόμιο είναι λέξεις στενά συνδεδεμένες με την ιστορία του Ορεινού Σαραντάπηχου της δεκαετίας του 30.

Η πορεία θα ξεκινήσει μετά το εκκλησάκι της Ελεούσας, θα περάσουμε μέσα από το δάσος με τις Σεκόγιες και θα ανηφορίσουμε για το πυροφυλάκιο. Στη συνέχεια, μέσα από μια όμορφη και άνετη διαδρομή θα μπούμε σε δάσος από μαυρόπευκα και έλατα και θα καταλήξουμε στο παλιό ξενοδοχείο, πάνω από το χωριό Σαραντάπηχο. Μετά το τέλος της πορείας θα πάμε στο χωριό Καρυά για φαγητό ή καφέ.

Β.Δ. Α Ω.Π. 4–5

Αναχώρηση 07:30 από τα Περιβολάκια.

Κόστος εξόρμησης 10 €

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης:

Ντρούδη Αντώνη 6946555117

Χατζηγεωργίου Μαρία : 6940839160

Στο τηλέφωνο του συλλόγου: 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 20:00- 22:00).

Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες,μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό τουλάχιστον 2-3 λίτρα.

• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.

• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)

• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κορονοϊού.

•Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων η κυβέρνηση αποφάσισε στις μετακινήσεις με Λεωφορεία να συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.

1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η

2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η

3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών. ή PCR 72 ωρών