Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Λέξεις Μαχαίρια» το σύνθημα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών -VIDEO

Ενόψει της 25ης Νοεμβρίου, Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δημιούργησε καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που αφορά στις γυναίκες θύματα βίας, οποιασδήποτε μορφής.

Η καμπάνια φέρει το μήνυμα «Λέξεις μαχαιριές» με το οποίο το Υπουργείο προτρέπει τις γυναίκες να εστιάζουν στις πράξεις και όχι στα λόγια.
 

 

Όπως δυστυχώς έχει διαπιστωθεί, για όσους υφίστανται βία, λέξεις που υποδηλώνουν αγάπη, λέξεις συναισθηματικά φορτισμένες εκφρασμένες από το σύντροφο, τους φίλους ή και την οικογένεια, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τους εμποδίζει να αποκοπούν από ένα τοξικό ή και κακοποιητικό περιβάλλον. Επίσης, για μεγάλο αριθμό γυναικών οι λέξεις είναι και τα μέσα του νου που εκείνες χρησιμοποιούν ώστε να δικαιολογήσουν στον εαυτό τους πρωτίστως, την ύπαρξη βίαιων συμπεριφορών. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παροτρύνει, προτρέπει και κάνει έκκληση στα θύματα κακοποίησης, να αγνοήσουν τις λέξεις, να αναγνωρίσουν τα σημάδια και να απευθυνθούν στο Δίκτυο των Δομών του (τηλ. γραμμή 15900) για βοήθεια και υποστήριξη.

Τηλεφωνική Γραμμή SOS για Γυναίκες Θύματα Βίας 15900 / womensos.gr