Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΡΘΡΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χίμαιρες και κλωσσομηχανές ανθρώπων

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΗΠΑ – ΚΙΝΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΙΜΑΙΡΩΝ, ΥΒΡΙΔΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΗΤΡΩΝ

Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Οσο οι πολίτες όλης της Δύσης απασχολούνται καθημερινά με τα δελτία θανάτων, τα δήθεν κρούσματα και τα τεστ, τα δήθεν υγειονομικά μέτρα και τον διαχωρισμό εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων, την ίδια στιγμή κυρώνονται νομοσχέδια που καταργούν κάθε προηγούμενο φραγμό βιοηθικής, νομιμοποιούν τη δημιουργία τεράτων σε εργαστήρια και εγκαινιάζουν την κύηση μωρών μέσα σε πλαστικές μήτρες. Επείγει λοιπόν όλοι να αναθεωρήσουμε την φαντασίωση που είχαμε μέχρι σήμερα για το μέλλον, και να υλοποιήσουμε τρόπους ανατροπής όσων επιχειρούν τον θάνατο της κοινωνίας και του ανθρώπινου είδους.




Η Χίμαιρα στην ελληνική μυθολογία ήταν ένα φοβερό τέρας που είχε κεφάλι λέοντος, κορμό με δεύτερο κεφάλι κατσίκας, ουρά που κατέληγε σε φίδι ή δράκοντα, ενώ από το στόμα του ξερνούσε φωτιά.

Κατά την Θεογονία του Ησιόδου, η Χίμαιρα ήταν κόρη του υβριδικού οφιοειδούς πλάσματος Τυφώνα και της Έχιδνας. Καρπός της ένωσης της Χίμαιρας με τον αδελφό της Όρθρο, έναν επίσης τερατώδη δικέφαλο σκύλο, ήταν ο Λέων της Νεμέας και η Σφίγγα.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ aperopia.fr