Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο ΑΣΠ Κόρινθος δεν ξέχασε την ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ – Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ο αγώνας -VIDEO

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ο αγώνας του ΑΣΠ Κόρινθος με τις Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων που διεξήχθη το Σάββατο το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Pre League Γυναικών ήταν αφιερωμένος σε όλες τις γυναίκες θύματα, σε όσες κατάφεραν να ζήσουν, αλλά και σε εκείνες που έχασαν τη ζωή τους.Πριν την έναρξη της αναμέτρησης σε έντονο και συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος εκ μέρους της ομάδα της πόλης παρέδωσε μια υπογεγραμμένη φανέλα – από όλες τις αθλήτριες του ΑΣΠ Κόρινθος και με γραμμένο το όνομα της ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ
με το μήνυμα “ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ” στη μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, που βρέθηκε στο γήπεδο για να την παραλάβει.

Την ίδια στιγμή τα κορίτσια και των δύο ομάδων με δάκρυα στα μάτια χειροκροτούσαν…!

Τιμώντας έτσι η κάθε μία με το δικό της τρόπο και στην συνέχεια όλες μαζί αγκαλιά με την μητέρα της Γαρυφαλλιάς μια συνομήλική τους που της κόπηκε τόσο νωρίς και με τον πιο τραγικό τρόπο το νήμα της ζωής.

Το σύνθημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς βλέπουμε κάθε γυναίκα, οπότε ευελπιστούμε να φτάσει σε κάθε γωνιά – όχι μόνο της Κορινθίας – αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Επιπλέον, μια ομάδα γυναικών από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας
του Δήμου Κορινθίων βρέθηκε από νωρίς στο γήπεδο και μοίρασε στους φιλάθλους ενημερωτικό υλικό!

Δήμαρχος Κορινθίων: ΕΝΩΝΩ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ!

“…ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ… ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ…”

Το μήνυμα ήχησε εκκωφαντικά από το κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου.
Η ομάδα του ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ επέλεξε λίγο πριν την αγωνιστική της δράση κάτι άλλο, πιο σπουδαίο να πράξει, αφορμή της 25ης Νοεμβρίου, ημέρας παγκοσμίως αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

13 ζωές κόπηκαν βίαια το 2021. Ανάμεσά τους η Γαρυφαλλιά. Μόλις 26 ετών.

Η μητέρα της βρέθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Κορίνθου και παρέλαβε από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο την φανέλα που δημιούργησε η ομάδα για την Γαρυφαλλιά θέλοντας έτσι να μετατρέψει τον άδικο και βίαιο χαμό της σε μήνυμα!

Να τον κάνει αγώνα και οδηγό για κάθε άλλη γυναίκα.

“Είμαι εδώ για να ενώσω τη φωνή μου με την δική σας.
Όλες οι γυναίκες αξίζουν τον σεβασμό μας” είπε ο Δήμαρχος παραδίδοντας τη φανέλα με το όνομα της Γαρυφαλλιάς και το μήνυμα “…καμία μόνη, καμία λιγότερη…” στην μητέρα της.

Ήταν μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της ομάδας του ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
Γροθιά στα ένστικτα βίας.

Ο Δήμος Κορινθίων δηλώνει παρόν
Όχι μόνο σε εκδηλώσεις σαν κι αυτή αλλά διατηρώντας και ενισχύοντας δομές, στήριξης, συμβουλευτικής και υποδοχής γυναικών που υπόκεινται σε κάθε είδους βία.

Μέσα από την λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας σπάμε τα θεμέλια της βίας.
ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ!

korinthosnews.gr