Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Αναμένεται το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών -VIDEO

Τις ιατρικές τους συμβουλές για τη μετάλλαξη Όμικρον έδωσαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» οι ιατροί Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής θεραπείας και ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.
«Είναι ένα στέλεχος που περιγράφει πολύ πρόσφατα από τη Νότιο Αφρική και σε κάποιες χώρες της Νότιας Αφρικής. Είναι αρκετά επικίνδυνο αυτό το στέλεχος και για αυτό ονομάστηκε «στέλεχος ανησυχίας» διότι, έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό στέλεχος. Μόνο και μόνο στην πρωτεΐνη ακίδα, αυτή που χρησιμοποιεί ο ιός για να μπει μέσα μας και να συνδεθεί με τα κύτταρα μας έχει 32 αλλαγές», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.



 

«Ναι μεν είδαμε μια επικράτηση στη Νότια Αφρική, αλλά στη Νότια Αφρική δεν είχαμε την επικράτηση των προηγούμενων στελεχών με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε.

«Είναι ένα στέλεχος που μας ανησυχεί πρέπει όλος ο κόσμος να προετοιμαστεί για αυτό. Ο Π.Ο.Υ γράφει ξεκάθαρα και στο τελευταία ανακοίνωση δεν ξέρουμε πάρα πολλά. Θέλουμε τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να μάθουμε σοβαρά, με επιστημονικό τρόπο λεπτομέρειες»

Ο ίδιος τόνισε πως με τα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως η ακύρωση πτήσεων και οι αυστηροί έλεγχοι εισόδου στη χώρα βοηθούν τα κράτη να κερδίσουν χρόνο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση τα εμβόλια να έχουν μηδενική αποτελεσματικότητα. Καινούργιο εμβόλιο δεν θα υπάρξει για 6 μήνες και θα είμαστε ακάλυπτοι», τονίζοντας ο κ. Βασιλακόπουλος τη χρησιμότητα των εμβολίων.

«Ένα βήμα μετά την Αμερική και η Ευρώπη ενέκρινε το εμβόλιο να χορηγείται σε παιδιά 5- 11 ετών. Περιμένουμε από εβδομάδα σε εβδομάδα και την απόφαση στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Μαζάνης.

«Χρειαζόμαστε να εμβολιάσουμε τα παιδιά», σημείωσε και εξέφρασε την πεποίθηση του πως πριν τα Χριστούγεννα η Επιτροπή Εμβολιασμού θα δώσει το πράσινο φως.

«Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 700.000 παιδιά», τόνισε ο κ. Μαζάνης.

«Είναι μειωμένη η διασπορά στα μεγαλύτερα παιδιά 1 στα 3 έχει εμβολιαστεί, ενώ υπάρχει υπερμετάδοση σε παιδιά του δημοτικού μεταξύ», υπογράμμισε ο παιδίατρος.

megatv.com