Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση Ροεινό – Αϊντίνη – Καρδαράς

Ο Σύλλογός μας διοργανώνει την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 πεζοπορική-ορειβατική εξόρμηση στο όρος Μαίναλο και συγκεκριμένα στον επιβλητικό Αϊντίνη με υψόμετρο 1849μ. που αποτελεί τη γεωγραφική καρδιά της Πελοποννήσου με εξαίρετη θέα σε όλα τα βουνά της.

Από το χωριό Ροεινό στα 1.100μ. Η πεζοπορική ομάδα θα κατευθυνθεί στο διάσελο μεταξύ Μουρτζιάς και Αϊντίνη στα 1.480μ. και θα συναντηθεί με την Ορειβατική ομάδα.Η Ορειβατική ομάδα θα ανέβει στην κορυφή Αιντίνη 1849μ, και θα κατέβει στο διάσελο μεταξύ Αιντίνη , και Μουρτζιά και θα συναντηθεί με την πεζοπορική ομάδα.

Όλοι μαζί θα κατηφορίσουμε προς το χωριό Καρδαράς όπου θα είναι και το τέλος της διαδρομής. Στη συνέχεια θα πάμε στο Λεβίδι για φαγητό ή καφέ

Το Ροεινό είναι ένα μικρό γραφικό χωριό, μεταξύ Δαβιάς και Πιάνας, σκαρφαλωμένο στις νότιες πλαγιές του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1200 μ. Απέχει 4 χιλ. από τον κεντρικό δρόμο. Ξεχωρίζουν τα μεγάλα πετρόχτιστα σπίτια του χτισμένα τον 19ο αιώνα. Η περιοχή αποπνέει φυσική ομορφιά και γαλήνη. Το χωριό έχει άφθονα νερά, πολύ πράσινο και πανέμορφη θέα στο οροπέδιο της Δαβιάς και στον ορεινό όγκο του Μαινάλου που απλώνεται γύρω. Γύρω του απλώνεται πυκνό ελατόδασος που φθάνει μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού. Η γειτνίασή του μάλιστα με τη βουνοκορφή Αϊντίνη, τη δεύτερη σε ύψος κορυφή του Μαινάλου, το καθιστά ιδεώδες ορμητήριο για ορειβασία και οδοιπορία. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες διαδρομές και μονοπάτια που ανεβαίνουν στο βουνό διασχίζοντας το δάσος.
Η ονομασία Ροεινό, προέρχεται από τη λέξη “ορεινό” που μεταγραμματίσθηκε. Η ιστορία του χωριού ξεκινά τον μεσαίωνα και διανύει την Βυζαντινή περίοδο και τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, οπότε υπήρξε κώμη και το κέντρο του Δήμου Φαλάνθου. Κατά την Τουρκοκρατία το χωριό είχε σαν κέντρο του την τότε Μονή του Αγίου Γεωργίου. Μετά την κατάληψη της Πελοποννήσου από τους Τούρκους το 1461 κατέφυγαν εδώ πολλοί κάτοικοι από τα πεδινά..

Πεζοπορική ομάδα
Ω.Π : 4-5 Β.Δ.: Α
Ορειβατική ομάδα
Ω.Π : 5-6 Β.Δ: Α+
Ωρα αναχώρησης 7: 00 από τα Περιβολάκια
Κόστος συμμετοχής: 10 €
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς της εξόρμησης:
Ντρούδη Νίκο: 6944645278
Χατζηγεωργίου Μαρία : 6940839160
Στο τηλέφωνο του συλλόγου: 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 20:00- 22:00).
Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, κάλτσες (και εφεδρικές), γκέτες,μπατόν, γάντια, σκούφος, ισοθερμικό – αντιιδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό , καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό τουλάχιστον 2-3 λίτρα.

• Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά , σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και, στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
• Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.
Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης)
• Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προφύλαξης για τη μετάδοση του κορονοϊού.
•Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων η κυβέρνηση αποφάσισε στις μετακινήσεις με Λεωφορεία να συμμετέχουν άτομα που έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά.
1)Πιστοποιητικό εμβολιασμού, η
2)Πιστοποιητικό Νόσησης, η
3)Πιστοποιητικό Rapid test τελευταίων 48 ωρών. ή PCR 72 ωρών.