Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη “Αλληλεγγύης για όλους” στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών Γ. Ψυχογιού και μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Επίσκεψη “Αλληλεγγύης για όλους” στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και σε δομές αλληλεγγύης του Νομού, παρουσία του  Γ. Ψυχογιού, βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας.

Από την ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο του Γ. Ψυχογιού, για τις επισκέψεις της Αλληλεγγύης για όλους στις δομές του Νομού:




 

    • Στην ανοιχτή δομή προσφύγων με περίπου 750 διαμένοντες. Πάνω από 200 παιδιά. Βάλαμε στην αποθήκη μαζί με τους εργαζόμενους της δομής είδη πρώτης ανάγκης για μωρά, ρούχα για παιδιά και μεγάλους, αλλά και αρκετά τρόφιμα. Οι συνθήκες σχετικά καλές σε σχέση με άλλες δομές. Όμως, χειροτερεύουν λόγω της διακοπής του επιδόματος διαβίωσης που πήγαινε και στην τοπική αγορά με την απόλυτη ευθύνη του Υπουργείου. Τα παιδιά συνεχίζουν να πηγαίνουν σχολείο. Η ανάγκη στήριξης από το κίνημα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης πολύ σημαντική.
    • Στο Κέντρο Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) Κορίνθου. 917 διοικητικά κρατούμενοι. Ήταν 150 όταν ανέλαβε η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δώσαμε είδη προσωπικής υγιεινής, αντισηπτικά και ρούχα, αλλά και κορινθιακή σταφίδα από μικρούς παραγωγούς του Νομού. Αθλιότητα η κράτηση μέχρι 18 μήνες, οδηγεί ακόμα και σε αυτοκτονίες όπως η πρόσφατη του νεαρού Κούρδου, διαλυμένη η κοινωνική υπηρεσία αφού απολύθηκαν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, υποστελεχωμένο το ιατρείο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Το όραμα της κυβέρνησης, το δόγμα αποτροπής, με αόρατους ανθρώπους χωρίς δικαιώματα.
    • Στο Σωματείο Αλληλεγγύης Ξυλοκάστρου που χρόνια τώρα στηρίζει δεκάδες ευάλωτες οικογένειες της περιοχής και αναλαμβάνει σημαντικές δράσεις για όλο το Νομό. Τους στηρίξαμε με τρόφιμα, παιδικά γάλατα και πάνες, αλλά και κορινθιακή σταφίδα από μικρούς παραγωγούς που έχουν απαξιωθεί πλήρως από την κυβέρνηση. Μας έδωσαν πολλά ρούχα που μεταφέραμε μαζί με τα δικά μας στις δομές προσφύγων και μεταναστών.
    • Σε αυτή την πολυεπίπεδη παρέμβαση, εκτός από τους εργαζόμενους της Αλληλεγγύης για Όλους, βρέθηκαν μέλη της Ομάδας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κορινθίας και της ΟΜ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αλλά και του Τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!