Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράθυρο» Βορίδη για επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες κατηγορίες -VIDEO

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες.
Ανοιχτό «παράθυρο» στο ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες, άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Πάντα σε αυτή τη δύσκολη διαχείριση τη δύσκολης ασθένειας θα υπάρχει μια τέτοια συζήτηση», συμπλήρωσε.
 

Για την υποχρεωτικότητα σημείωσε ότι είναι θεμιτή διότι είναι ένα μέτρο που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και προστατεύει την δημόσια υγεία.

«Έχουμε προφανώς κάνει ότι μπορούσαμε προτού πάμε στο μέτρο αυτό. Υπήρξαν μέτρα περιορισμού, αποφυγής του συγχρωτισμού, μέτρα που δεν επέτρεπαν στους ανεμβολίαστους να έχουν πρόσβαση σε σημεία συγχρωτισμού, άρα υπήρξαν μια σειρά από μέτρα πριν φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα», σχολίασε στη συνέχεια.

Ο κ. Βορίδης ανέφερε επίσης ότι αυτή η κυβερνητική απόφαση βασίζεται και σε επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία δικαιολογούν αυτήν την στόχευση στους 60+ διότι η συντριπτική πλειοψηφία, όσων μπήκαν σε ΜΕΘ και των ανθρώπων που κατέληξαν ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

«Άρα και από αυτή την πλευρά είναι ένα μέτρο αναλογικό», δήλωσε Κοινοβούλιο κρίθηκε ότι είναι συνταγματικό,

Εξηγώντας τον λόγο που κυβέρνηση προχώρησε τώρα στο εν λόγω μέτρο, διευκρίνισε ότι πλέον έχουν αλλάξει και τα επιδημιολογικά δεδομένα: « Αν τα πάρεις τα μέτρα γρήγορα τότε πάσχει η αιτιολογία τους. Πρέπει να γεννηθεί η πίεση για να απαντήσω με ένα τέτοιο περιοριστικό μέτρο. Αν το πάρω χωρίς να υπάρχει η πίεση τότε κάποιος θα μου πει γιατί μου επιβάλλεις αυτόν τον περιορισμό;», τόνισε.

Όσον αφορά στην επιβολή του προστίμου επισήμανε ότι θα μπορούσε να έχει υπάρξει ένας εύρος στο κόστος τος, ανάλογα με το εισόδημα του καθενός και να γίνει κλιμακωτά.

Γι’ αυτό, όπως δήλωσε, ο νομοθέτης στα διοικητικά πρόστιμα βάζει το κατώτατο όριο για να μπορείς να έχεις γρηγορά αποτελέσματα, όπως είναι και ο στόχος του μέτρου, δηλαδή ο εμβολιασμός.