Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Εικονικό οικόπεδο στο metaverse πωλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 2,43 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένα οικόπεδο εικονικής γης στο μετα-σύμπαν που είναι γνωστός ως Decentraland πωλήθηκε αυτή την εβδομάδα για το ιλιγγιώδες ποσό των 2,43 εκατομμυρίων δολαρίων, υπερδιπλάσιο του προηγούμενου ρεκόρ που είχε σημειωθεί για την τιμή εικονικής ακίνητης περιουσίας.

Το Decentraland είναι ένα δημοφιλές διαδικτυακό περιβάλλον όπου οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα με γη και κτίρια. Οι χρήστες μπορούν επίσης να περπατούν στον ψηφιακό κόσμο και να συναντούν άλλους χρήστες μέσω προσαρμόσιμων avatars.



 

Η Decentraland εκτοξεύτηκε σε δημοτικότητα τον περασμένο μήνα αφότου το Facebook άλλαξε την εταιρική του ονομασία σε Meta, για να αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας να αναπτύξει τις προσφορές της στο λεγόμενο Metaverse (μετασύμπαν), το οποίο έχει γίνει η τελευταία λέξη στο πεδίο των επιχειρήσεων, που αντικατοπτρίζει αυτό που ορισμένα στελέχη πιστεύουν ότι θα είναι το επόμενο επαναστατικό βήμα στο διαδίκτυο.


Φωτογραφία: Decentraland
Η Metaverse Group, θυγατρική της Tokens.com, αγόρασε το «κτήμα 116 αγροτεμαχίων στην καρδιά της περιοχής Fashion Street» της Decentraland για 618.000 mana, το κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται στον ψηφιακό κόσμο. Αυτό ισοδυναμούσε με 2,43 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή της αγοράς, ανέφερε η Metaverse Group σε δελτίο τύπου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη νέα της εικονική ακίνητη περιουσία για να υποστηρίξει την επέκτασή της στον ψηφιακό κλάδο της μόδας. «Η μόδα είναι ο επόμενος μαζικός τομέας ανάπτυξης στο metaverse», δήλωσε ο Sam Hamilton, επικεφαλής περιεχομένου στο Decentraland Foundation. «Έτσι, είναι επίκαιρο και πολύ συναρπαστικό το γεγονός ότι η Metaverse Group έχει αναλάβει μια τόσο αποφασιστική δέσμευση με αυτή την αγορά γης στην καρδιά του διαδικτυακού κόσμου μόδας της Decentraland». Οι αγοραστές σκοπεύουν να διοργανώνουν ψηφιακά ντεφιλέ μόδας, πουλώντας εικονικά ρούχα για άβαταρ.

Διάφοροι πολυτελείς οίκοι μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Gucci, Burberry και Louis Vuitton, έχουν φλερτάρει με το λεγόμενο Metaverse. Άλλοι έμποροι λιανικής πώλησης, όπως η Nike, έχουν δηλώσει ρητά τη δέσμευσή τους να αξιοποιήσουν το κίνημα Metaverse, αν και δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς θα μοιάζει αυτό.

                                                                     Φωτογραφία: Decentraland

Η αγορά ψηφιακών ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο, όταν μια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα πλήρωσε περισσότερα από 913.000 δολάρια για ακίνητο στην Decentraland.

enallaktikidrasi.com