Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρώτη προβολή της ταινίας του Μ. Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης” στην Αθήνα, στις 13 Δεκεμβρίου

Η πρώτη προβολή της δραματοποιημένης ταινίας τεκμηρίωσης του Μανούσου Μανουσάκη “1821 – Η Φλόγα της Επανάστασης” θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2).

Η ταινία είναι παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από τον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821 και ιστορεί τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές που άναψαν τη Φλόγα της Επανάστασης και σήμαναν τον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Τα γυρίσματα της ταινίας, η διάρκεια της οποίας είναι 85 λεπτά, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού χρόνου κυρίως, σε ιστορικούς τόπους της Πελοποννήσου.




 

Η σκηνοθεσία είναι του Μανούσου Μανουσάκη. Στην αφήγηση είναι η Τατιάνα Παπαμόσχου. Πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Καζάκος, Πέτρος Ξεκούκης, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιώργος Χαλεπλής, Παύλος Κουρτίδης κ.α. Η μουσική είναι του Χρήστου Παπαδόπουλου, ενώ το τραγούδι τίτλων ερμηνεύει ο Δημήτρης Μπάσης.

Η είσοδος στην προβολή είναι ελεύθερη, μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους.

Αμέσως μετά τις γιορτές η ταινία θα προβληθεί και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.